Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump’ın ABD Başkanlık seçiminde kazandığı zaferi değerlendirdi. Erdoğan, “Trump aleyhtarı gösterilerin kaybedenler arasındaki bazı kesimlerin hazımsızlığının göstergesi olduğuna inanıyorum” dedi. 

"İmkân olursa, o tarihten önce de görüşmemiz söz konusu olabilir" diyen Erdoğan, "Telefonda, karşılıklı olarak, en kısa sürede görüşmekten memnuniyet duyacağımızı ifade ettik. Türkiye’nin yurtdışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttim. Kendileri de olumlu bir yaklaşım sergilediler" diye konuştu.

 "Trump, FETÖ’den falan para alarak seçimi kazanmadı ki" diyen Erdoğan, "Mali gücü vardı, kampanyasını büyük oranda kendi imkanlarıyla yaptı. Diğer tarafla ilgili olarak, onların malum yapıdan para alındığına dair söylentiler basına da yansıdı" ifadesini kullandı.

Hürriyet'ten Vahap Munyar'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL süresinin devam edeceği mesajını vererek, "Her şey yüzde 100 kontrol altında değil. Bazıları kalkıyor ne diyor? 'OHAL kalksın'... OHAL şu an hemen niye kalksın?..." diye sordu.

Erdoğan, Almanya ve Fransa’nın Can Dündar’a gösterdiği yakınlığı eleştirerek, “Bunlar tam bir skandal. Bu skandallar, aslında yarın dönüp onları vuracak. ‘Sırtımızı PKK’ya, PYD’ye, YPG’ye, Kandil’e dayıyoruz’ diyenlere yarın bunlar ödül vermeye kalkarlarsa şaşırmayın" ifadesini kullandı.