Almanya'nın başkenti Berlin'de resmi bir ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Erdoğan'ın Merkel ile görüşme yaptığı başbakanlık binası yakınlarında ise protesto gösterileri düzenlendi. Yapılan gösterilerde "Hoş gelmedin Erdoğan" sloganları atıldı. Yapılan protesto gösterilerine Ezidi Kürtler, Aleviler, Ermeniler, Kürtler, Türkler ve Asuriler katıldı.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM), Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Kürdistan Ezidi Dernekleri Federasyonu, ATİF, AGİF gibi göçmen kuruluşlarının organizasyonuyla gerçekleştirilen mitingde yapılan açılış konuşmasında, "Cezaevlerinde ölüm sınırında olan tutuklulara sessiz kalan Erdoğan hoş gelmedin" denildi.

Mitingde "Tek dil değil çok dil, tek din değil çok dil, tek kültür değil çok kültür" pankartı açıldı ve aynı sloganlar atıldı.

 

'AÇLIK GREVİ TAMAMEN ŞOV'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise düzenlediği basın toplantısında, cezaevlerindeki açlık greviyle ilgili sorulan bir soruya, "Türkiye'de açlık grevi ya da ölüm orucuna açıklık getireyim.  Türkiye'de ölüm orucunda olan sadece bir kişi var," dedi.

Erdoğan yaptığı açıklamada, "Ancak onlara öl diyen siyasi partinin mensupları, kuzu kebap yiyorlar," dedi. Erdoğan sözlerine "Açlık grevi tamamen şovdur. Yarıdan fazlası dilekçe vererek, açlık grevine son vereceğini açıkladı" diyerek devam etti.