Edinilen bilgilere göre ikili, görüşmede Astana mekanizmasının ve Cenevre görüşmelerinin devamı açısından Türkiye ve Rusya'nın ortak çaba harcamasının önemine dikkati çekti.

SURİYE'DE ATEŞKES ÇABALARI

Ateşkesin Suriye geneline yayılması yönündeki ortak çalışmaların sürdürülmesinin önemine değinilen görüşmede, İdlib'te düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırı da gündeme geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesinde, kimyasal silah kullanımının insanlığa karşı işlenen büyük bir suç olduğunu vurguladı. İki lider, söz konusu saldırı iddiasının, bağımsız ve meşruiyeti tanınmış bir kurum olan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından soruşturulmasını desteklediklerini belirtti.

İDLİB'DE KİMYASAL SALDIRI İDDİASI

Geçen hafta İdlib'in bir ilçesinde düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıda 80 kişi hayatını kaybetti, 200'e yakın kişi yaralandı. Olayı duyuran Suriyeli muhalifler, Suriye ordusunun kimyasal silahla saldırdığını iddia ediyor.

Suriye yönetimi, ellerinde kimyasal silah bulunmadığını, muhtemelen İdlib'deki cihatçı örgütlerin kimyasal silah deposunun vurulmuş olduğunu ifade ediyor.