Samandıra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ne 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini asan okul yönetimi bu durumu eleştiren öğrencileri ise uyarma ihtiyacı hissetti.

OKULU ZORDA BIRAKIR

Can Uğur'un BirGün'de yer alan haberine göre, okullarına 19 Mayıs’ta Erdoğan’ın posterinin asılmasına sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösteren Samandıra Lisesi öğrencilerini bu sabah arayan Okul Müdür Yardımcısı İsmail Kılıç, iddiaya göre paylaşımların kaldırılmasını istedi. Öğrenciler paylaşımlarını kendi sosyal medya hesapları üzerinden yaptıklarını söylemesine karşın Kılıç bu durumun okulu zor durumda bırakacağını belirtti. Öğrencilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınan Kılıç, iddiaya göre aradığı isimlere ‘O paylaşımları kaldırın, arkadaşlarınız için de sıkıntı olur. ’ dedi.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Söz konusu posterin okula asılmasına sosyal medya üzerinden de büyük tepki gelmişti. Birçok kişi paylaşımlarında bir liseye böyle bir posterin asılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etmişti. Konuyla ilgili resmi kanallardan şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.