Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nefret söylemi ve tehdit içeren tweet’leriyle tanınan ‘Ak Trol’lerden “Sağlam İrade” rumuzlu Taha Ün’ün nikah şahitliğini yaptı.

Taha Ün’le, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın özel kalem müdiresi Sema Silkin’in nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

diken.com.tr’da yer alan habere göre, Beylerbeyi Sarayı’ndaki törende çiftin şahitliklerini, Tayyip ve Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım yaptı.

TÜRKİYE’NİN UTANCI 90’LI YILLARA ÖVGÜ

Taha Ün son olarak, “PKKlılar ile sağlıklı ve sürdürülebilir iletişim kurmayı başarabilen tek nesne” diyerek Twitter’da satır resmi paylaşmış, “Hey gidi 90lar : )” ifadesiyle de, faili meçhullerle, yargısız infazlarla anılan bir döneme duyduğu “özlemi” dile getirmişti.

Bu tweet, Şırnak’ın İdil ilçesi Kozluca köyünde seçim çalışması yürütmek isteyen HDP’lilerle buna engel olmak isteyen Hüda-Par’lılar arasında yaşanan ve iki Hüda-Par’lının hayatını kaybettiği çatışma sonrasında atılmıştı.



ALEVİLERE HAKARET VE TEHDİT MESAJI

Berkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’nde iki DHKC’li tarafından rehin alınmasının ardından, takipçilerini ‘İstanbul’un beş mahallesindeki soysuz böcekleri’ ezmeye çağıran Ün, şunları yazmıştı: “Din düşmanı, vatan, bayrak ezan düşmanı soysuzların kafasını bir daha kalkmamak üzere ezmek hepimizin boynumuzun borcu. Peki kim bunlar? Bunlar İstanbul’un beş mahallesine çöreklenmiş bir avuç pislik. Bunlar ezilmesi gereken bir böcek”

Ün, ‘beş mahalle’ diyerek, Gazi Mahallesi ve Okmeydanı gibi Alevi yurttaşların yoğunlukta olduğu bölgelerden bahsediyordu.


Ayrımcı ve mezhepçi yaklaşımını gizleme gereği duymayan Taha Ün, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen’deki Şii Husi hedeflerine yönelik saldırılarını da, “Sünni olsun çamurdan olsun” tweet’iyle desteklemişti.