Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in aralarında bulunduğu 5 kişiye yönelik 2014’te yaptığı suç duyurusuna, "FETÖ/PDY" propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın matbaadayken el konulan “İmamın Ordusu” kitabını dayanak yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre dilekçede, Şık’ın Fethullah Gülen Grubu'na ve ona yakın kamu görevlilerini yazdığı için tutuklandığı anımsatıldı. Ahmet Şık, ‘FETÖ’ ve PKK propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklanmasının ardından savcılıklarca ‘FETÖ’ hakkında hazırlanan iddianamelerin birçoğunda örgüt yapılanması anlatılırken gazeteci Ahmet Şık’ın 2011’de Gülen cemaatine yönelik yazdığı ve matbaadayken yok edilen ‘İmamın Ordusu’ kitabına atıf yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Erdoğan, Haziran 2011’de gazeteciler Şık ve Şener’in tutukluluklarını değerlendirirken ‘Öyle kitaplar vardır ki, bombadan daha tehlikelidir’ demişti. Yılmazer de önceki gün Dink davasında yaptığı savunmada, Oda TV soruşturmasına Erdoğan’ın talimatıyla başladıklarını öne sürmüş, “Ahmet Şık ve Nedim Şener ilk başlarda yoktu bu soruşturmada. Çalışma yaptık, adli mercilere ulaştırdık. Ele geçen belgelerin incelenmesi üzerine Ahmet Şık ve Nedim Şener gözaltına alındılar” demişti.