Suriye'de üç Türkiye askerinin hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile saldırı konusunda bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının göstergesi olduğunu savunduğu ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini ifade ettiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan verilen bilgide, Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye olmak üzere bölgesel konuların da ele alındığını bildirdi.
 
Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, iki lider arasında geçen görüşmeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Putin ve Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde Suriye’de Türk askerlerinin hayatını kaybetmesiyle ilgili konu da görüşüldü. Putin, Suriye topraklarında Türk askerlerinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Erdoğan’a başsağlığı diledi.”
 
Türkiye’nin talebi üzerine gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Putin ve Erdoğan’ın Suriye krizinin çözümü konusunda görüş alışverişi yaptığı ifade edildi.
 
Görüşmede, farklı düzeylerdeki temaslar da dahil olmak üzere iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin değerlendirildiği de kaydedildi.