Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Boğaziçi Üniversiteliler Derneği 14. Genel Kurulu'nda üniversiteyi 'yerli ve milli değerlere dayanmamakla' eleştirmesinin üzerine, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen eleştirilerin ardından Twitter hesabından Türkiye üniversitelerinin başarı sıralamasını paylaştı.

Prof. Özkan'ın paylaştığı tweet'e göre ​'2018 U.S. News and World Report'un sıralamasında, Boğaziçi Üniversitesi dünyada 190'ıncı, Türkiye'deki üniversiteler arasında ise birinci sırada yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği de, resmi Twitter sayfasından "Boğaziçi Üniversitesi Gururumuzdur" yazılı bir mesaj paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin 14. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında üniversiteyi hedef almıştı.

Erdoğan, "Boğaziçi Üniversitesi ülke ve milletin değerlerine yaslanamadığı için uluslararası alanda beklediği yere gelememiştir" demişti.

Erdoğan, Boğaziçi üniversitesi hocalarına seslenerek, "Belli bir fikrin savunucusu olanlara kapıyı aç, belli bir fikrin savunucusu değilse ona kapıyı kapa. Bu mu özgürlük?" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, "Çünkü bu üniversitemiz, biraz önce Mevlana Hazretleri'ne atıfla ifade ettiğim hususta açıkçası biraz zayıf kalmıştır. Bu ülke ve bu milletin değerlerine yaslanamadığı için küresel bir marka haline gelme çabalarında da hedeflerine tam manasıyla ulaşamamıştır" şeklinde devam etmişti.

Kaynak: Sputnik