AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, saat 14.15'te başladı.

ELİTAŞ: CUMHURBAŞKANI UYGUN GÖRÜRSE GRUP TOPLANTISINDA KONUŞACAK

MKYK öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 21 Mayıs'ta yapılan 3. Olağanüstü Kongre'de AKP genel başkanı seçilen Erdoğan'ın MKYK ile ilk toplantısını gerçekleştireceğini hatırlattı.

Erdoğan başkanlığında toplanacak MKYK'da MYK seçiminin de gerçekleşeceğini ifade eden Elitaş, yarın yapılacak AKP grup toplantısında Erdoğan'ın konuşup konuşmayacağına ilişkin soru üzerine de "Yarınki grup toplantısında uygun görürlerse sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti genel başkanı sıfatıyla konuşma hakkı zaten her zaman mevcut. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşacaklar" dedi.

EKER: HEM PARTİ HEM MİLLET HEM DE SİYASET SAHASINDA YENİ UFUKLAR AÇACAK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise Erdoğan'ın tekrar AKP'nin genel başkanı olmasının hem parti hem millet hem de siyaset sahası için yeni ufuklar açacağını söyledi.

Bu arada CHP'nin 'PYD, PKK ile arasına mesafe koyarsa diyalog olabilir' şeklinde bir öneri getirdiğinin hatırlatılması üzerine Eker, "PYD ve PKK birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Dünya alem biliyor ki PYD, PKK'nın Suriye toprakları içerisinde konumlanmış, örgütlenmiş, faaliyet gösteren bir terör örgütüdür. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bunu hala öğrenmemişse, onu da milletimizin takdirine bırakıyorum" diye cevap verdi.