12 Eylül darbesinde Kenan Evren'in "Asmayalım da besleyelim mi?" diyerek 17 yaşında idam ettiği Erdal Eren'in annesi Şadan Eren hayatını kaybetti.

Erdal Eren'in annesi Şadan Eren, bir süredir Ankara'da hastanede tedavi görüyordu. 12 Eylül'ün sembol isimlerinden Erdal Eren, askeri darbenin ardından yaşı büyütülerek idam edilmişti. 

Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi Erdal Eren, idam edilmeden 16 saat önce kendisini ziyaret eden gazeteci Savaş Ay’a “avukatıyla görüştürülmediğini, 18 yaşının altında olmasına rağmen idam edilmek istendiğini, yaşının 18’den küçük olduğunu tespit edecek olan kemik testi yapılması talebinin kabul edilmediğini, kendisini ibret olsun diye asacaklarını ve ölümden korkmadığını” söylemişti.

Hazırlanan teknik raporlarda da jandarma erinin yakın atışla öldürüldüğü, Erdal Eren’in ise bulunduğu noktadan ateş açsa dahi askerin ölümüne neden olamayacağı ispatlanmıştı. Buna karşın idam kararı verilen Erdal Eren’in 17 olan yaşı bir gün içinde 18 olarak büyütülmüş ve sonrasında hemen idam edilmişti.