Van'ın Erciş ilçesi Salihiye mahallesinde gece saatlerinde bir eve düzenlenen baskın sonucu yaşamını yitiren 2 kişiden ve birinin yaralı yakalanarak öldürüldüğü iddia edildi. 
dihaber'de yer alan haber şöyle: 

Mahalle halkından alınan bilgilere göre, gece saat 01.00 sularında yapılan baskında polis 3 katlı evin kapısını panzerle kırarak içeri girdi. Açılan ateş sonucu bir kişi yaşamını yitirdi, diğer kişi ise yaralı halde yakalanarak, öldürüldüğü iddia edildi. Görgü tanıkları, ardından 2 cenazenin çatışma süsü verilmek üzere ahıra götürüldüğünü ve uzun süre ahırın tarandığını söyledi.

Olay sonrası evde yaşayan 65 yaşındaki Ayşe Hezer, Esra Hezer, Gül Hezer, Cafer Hezer ile Ali Hezer gözaltına alınırken, görgü tanıklarından Ali Taştan, yaşananları anlattı. Taştan, “Evde toplamda 5 kişi yaşıyordu. İçeridekilerin kurtulması mucize oldu. Saat 1’den saat 3’e kadar evi kurşunladılar. Saatler sonra evde olanlar çıkarıldı. Çıkarılan ev sahipleri hemen gözaltına alınıp panzerlere bindirildi. Babam da yaşlı ve olaya şahit oldu. Çatışma sonrası sadece bir tane ambulans geldi ve bir cenaze aldı” dedi.

Olayın yaşandığı mahalleyi ziyaret eden HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile HDP ve DBP’li heyet, olay yerinde incelemelerde bulundu.