Çeşitli Alevi sitelerinde ve internet paylaşımlarında, “CHP’nin kapısında bekleyen Alevi başkanlar” şeklinde yayınlanan haberlere yanıt veren Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Ercan Geçmez; Hiçbir siyasi partiden adaylık başvurusu olmadığını ve hiçbir parti ile milletvekilliği görüşmesi yapmadığını söyledi.

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı – HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, çeşitli haber sitelerinde ve internet paylaşım ortamlarında “CHP’nin kapısında bekleyen Alevi başkanlar” şeklinde yayınlanan habere yanıt vererek; “Mücadelemiz siyasi mücadeledir, ancak Alevilik mücadelesini bir siyasi partinin kapısında pazarlık konusu yapmayız. Hiçbir siyasi partiden aday adayı değilim. Hiçbir siyasi partinin kapısına gidip görüşmedim” dedi. Geçmez, hakkında yayınlanan haber ve yorumların dedikodulardan ibaret olduğunu belirtti.

Geçmez, bu ülkede yaşayan her bir bireyin siyaset yapma hakkı olduğuna inandıklarını, ancak, HBVAKV olarak, bireysel değil, Aleviler adına hareket ettiklerini ve eğer milletvekili adayı olacaklarsa, bir siyasi parti kurumlarına gelip teklif ettiklerinde ancak bunu değerlendirebileceklerini söyledi.

Bunun Alevi kurumaları açısından önemine değinen Ercan Geçmez, “Eğer bir siyasi parti Alevi tabanını önemsiyorsa, eğer Alevi kurumlarının temsilcilerinden aday göstermek istiyorsa, Alevi kurum temsilcileri ‘beni aday yapın’ diye gitmez, o siyasi parti o kurumlara bize temsilci verin diye gider” dedi.