Geçmişte ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent üniversitelerinin yıkılmasını öneren, öğrenci değişim programı Erasmus için yaptığı ‘Orgasmus’ benzetmesiyle tepki toplayan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan bu kez de Anadolu’daki üniversitelere el attı.

Twitter hesabından “Anadolu’yu üniversiteler bozuyor!” mesajını paylaşan Kaplan, “Şehri, insanını kirleten, ruhunu yok eden üniversiteye hayır!” dedi.

@yenisafakwriter hesabını kullanan Kaplan, twitter hesabından üniversiteler nedeniyle Anadolu ’nun kirlendiğini iddia ederek “Anadolu’yu üniversiteler bozuyor! Kütahya’nın ana caddesi 24 saat açık barlarla dolu! Şehri,insanını kirleten, ruhunu yok eden ünv’ye hayır!” dedi.
Kaplan’ın tweeti kısa zamanda sosyal medyada bir tartışma başlattı. Bazı takipçileri Kaplan’a destek çıkarken, kullanıcıların bir kısmı da bu sözlere tepki gösterdi.

‘BİLKENT, BOĞAZİÇİ VE ODTÜ YIKILSIN’ DEMİŞTİ    

Kaplan, Yeni Şafak’taki 18 Ağustos tarihli yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, başka kültürlerin ‘gönüllü acentalığını’ yaptıkları gerekçesiyle Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Bilkent, Boğaziçi ve ODTÜ’nün yıkılmasını, bununla birlikte medrese ve ‘Kur’an Üniversitesi’ kurulmasını önermişti. 

‘ERASMUS DEĞİL, ‘ORGASMUS’ PROJESİ!’        

Akademik dünyayla ilgili rahatsızlığı bu üç üniversiteyle sınırlı kalmayan Yeni Şafak yazarı, Avrupa çapındaki Erasmus öğrenci değişim programında tanışan çiftlerle ilgili araştırmayı çarpıtarak ”.. Erasmus bursu alan öğrenciler arasındaki gayr-ı meşru ilişkiden 1 milyon (!) çocuk doğmuş! Skandal bu!’‘ tweetini atmıştı.

Erasmus ile ilgili görüşlerini köşesine de taşıyan Kaplan, 28 Eylül tarihinde yayınlanan ‘Erasmus değil, ‘Orgasmus’ projesi!‘ başlıklı yazısıyla sosyal medyada tepki toplamıştı. (Haberartıbir)