Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, Türkiye’nin Kobani sınırına ördüğü duvara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müslim, "Türkiye kendi sınırında duvar örse o onların bileceği bir şeydir. Ancak biz, duvarı Kobani toprağında inşa ettikleri için karşı çıkıyoruz. Kobani halkı bunu asla kabul etmez" dedi.

Müslim, Sputnik’ten Hikmet Durgun’a açıklamalarda bulundu.

Enver Müslim’in açıklamaları şöyle:

"Türkiye kendi sınırında duvar örse o onların bileceği bir şeydir. Ancak biz, duvarı Kobani toprağında inşa ettikleri için karşı çıkıyoruz. Kobani halkı bunu asla kabul etmez. Türkiye, federal sistemimize karşı çıktığı için ÖSO ve diğer cihatçı örgütlere destek veriyor. Türkiye, ÖSO ile Cerablus'a girdikten sonra gösterdi. Türkiye baktı ki bu fayda etmiyor, bu kez Kobani üzerinde de baskı kurmak istediler. Kobani topraklarında duvar kurmaya çalıştılar. Ancak bu da boşunadır. Çünkü Kobani halkı kanı pahasına olsa dahi bu işgale izin vermez.

'TÜRKİYE ÇÖZÜMÜ VE BARIŞI ARAMALI' 

"Türkiye çözümü ve barışı aramalı, gerginliği ve düşmanlığı değil. Karışıklık yaratmamalı. Bizim halkımızda öfke oluşmasına neden oluyor. Sivil insanları IŞİD'in elinden kurtaran ve koruyan Kobani ve Rojava halkıydı, YPG ve YPJ savaşçılarıydı.

'TÜRKİYE KOBANİ’YE DOSTLUK BESLEMELİ' 

Kobani, IŞİD'e karşı verdiği büyük mücadeleyle adını dünyaya duyurdu. Direnişin başkenti ve savunmanın merkezi oldu. Ortadoğu ve Türkiye halkı Kobani'yle gurur duymalı. Türkiye Kobani'ye saldırı düzenlememeli. Türkiye Kobani'ye düşmanlık değil dostluk beslemeli.

'AKP HÜKÜMETİNİ UYARIYORUZ' 

Biz bir kez daha AKP hükümetini uyarıyoruz, bu duvar yapımını durdurmalılar. Fakat duvarı kendi topraklarında yapmak istiyorlarsa bir sorun yoktur. Yeter ki bizim toprağımızda yapmasın. Türkiye'nin aydın ve yazarları duvarın durdurulması konusunda AKP üzerinde baskı yapmalı. Türkiye halkları ve demokrasi güçleri de AKP'ye baskı yapmalı, bu duvarı durdurmalıdır."

ÇADIRLI NÖBET DEVAM EDİYOR

Urfa'nın Suruç ilçesinin karşısına düşen Suriye'nin Kobani kenti ile sınırına güvenlik gerekçesiyle duvar ören Türkiye'ye yönelik protestolar devam ediyor. Yerel halk duvarın Kobani tarafında örüldüğü gerekçesiyle buna karşı çıkıyor ve bu amaçla 2 haftadan beri duvarın kurulacağı yere yakın sınırın sıfır noktasına çadırlar kurarak nöbet tutuyorlar.

Geçen hafta duvar protestosunda Türkiye'nin sınırdan müdahalesi sonucu 2 Kobanili hayatını kaybetmişti ve 90 kişi de yaralanmıştı.