İstanbul'da Taksim Tünel Meydanı’nda buluşan engelli hakları savunucuları Galatasaray Lisesi’ne yürüyerek engelsiz bir Türkiye için “hayır” çağrısı yaptı.

Engelli yurttaşlar adına yapılan açıklamayı Mahmut Kement okudu.

Kement, “16 Nisan Referandumu hayati öneme sahip. Normal şartlarda teklif edilmesinin dahi halkımıza hakaret sayılması gereken bu dayatma ile örneklerini daha önce gördüğümüz tek adam yönetimini yangından mal kaçırırcasına önümüze getiriyor ve onaylamamıza istiyorlar. Bu ucube teklifi red ettiğimizi ve ‘hayır’ dediğimizi haykırmak için buradayız” dedi.

Yatalak durumda olsalar bile 16 Nisan’da sandığa gideceklerini ve “hayır” diyeceklerini vurgulayan Kement, “Bu referandum sürecinde açık bir şekilde örneğini gördüğümüz adaletsiz uygulamaların kalıcı hale gelmesini istemediğimiz için hayır diyoruz.  Bu anayasa değişikliği teklifi ülkemizin hiçbir sorununu çözmeyeceği gibi tam aksine yeni sorunların doğmasına ve mevcut sorunların derinleşmesine ayrışmalara ve büyük acıların yaşanmasına neden olacağı için hayır diyoruz” diye konuştu.

Sosyal devlet anlayışının rafa kaldırıldığını ve engelli haklarında ciddi kısıtlamalara gidildiğine dikkat çeken Kement, “2013 yılında getirilen gelir kriteri uygulanması ile haklarımız sınırlanmış ve on binlerce yurttaşımızın engelli maaşı kesilmiş ve mağdur edilmiştir. Engelli maaşı alabilen çok az sayıda insan kalmıştır. Sosyal destekler sembolik nitelikte yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Son olarak Kement, “Engelsiz bir Türkiye için, engelliler hayır diyor” diyerek engelli yurttaşları ve tüm halkı bütün engelleri aşarak hayır oyu kullanmaya davet etti.

https://www.youtube.com/watch?v=JhtN9BzqrW8

Çevredekilerden de destek alan engelli hakları savunucuları, basın açıklamasının ardından eylemlerini sonlandırdı.

(Kaynak: Evrensel)