Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, "Allah bir bacağını almış, hâlâ küfürden uyanmazsın, nedir bu inatçılık!" tweet'ini atan Malatya AKP İl Gençlik Kolları MYK Üyesi Melik Birgin adlı yöneticinin görevden alınmasını istedi.

Pavey, Birgin'in tweet’ini "her türlü nefret söylemine dur denilmesi için" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a anlatan bir mektup yazdı.

"UTANÇ VERİCİ"

Pavey, mektubunda, defalarca Başbakanlık makamına başvurmuş olmasına rağmen, TBMM’nin erkeklerle aynı tuvaleti kullanmaya devam eden tek engelli kadın milletvekili olduğunu belirttiği mektubunda, "bu gibi durumlardan daha utanç verici olduğunu" söylediği tweet’i anlattı.

"Ayrımcı fanatik" olarak andığı Birgin’in tweet’ini aktaran Pavey, "Midemi bulandıran ağır nefret kokusu değil, beni ürküten nefretle yaşayanların kendi yaptıklarının doğru olduğuna inanmaları" dedi.

"BU İNSANLIĞA BİR BORÇ"

İslam'a karşı nefret suçu için BM’ye başvurmaya hazırlanan Başbakan’dan, "ülkenin bütün engellileri adına" Birgin’i görevden almasını isteyen Şafak Pavey, mektubunu, "Bunun bana değil insanlığa ödenmesi gereken bir borç olduğunu düşünüyorum" diyerek bitirdi.