Serdar Yücekaya / Demokrat Haber Malatya

Günlerdir Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleriyle Mardin'e bağlı ilçelerde ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda birçok vatandaşın hayatını kaybetmesine tepki olarak Engin Cengiz isimli öğretmen 1 günlük nöbet eylemi gerçekleştiriyor.

Bir çok ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarını ve meydana gelen ölümleri protesto etmek için Malatya Eğitim Sen üyesi öğretmen Engin Cengiz bugün saat 16:30'da Paşaköşkü Mahallesi'nde bulunan Kemal Özalper İ.Ö.O. yanında bir basın açıklaması gerçekleştirerek yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık gecesinde insanlık nöbeti tutacağını duyurdu.

Kameralar önüne geçerek basın açıklamasını okuyan Engin Cengiz, "Karanlık günlerden geçtiğimiz bu günlerde bir yurttaş ve öğretmen kimliğimle daha fazla sessizliğin ölümlere ortak olmakla aynı olduğunu belirtmek isterim" sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti;

"Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit ve daha birçok yerde günlerce süren sokağa çıkma yasakları nedeniyle onlarca çocuk kadın katledilmiştir. Çocuklar sokakta, evde hatta anne karnında katledilmişlerdir. İnsanlar ölür evet, korkunç olan insanlığımızın ölmesidir. Bugün 21 Aralık. En uzun gece yani. Bu en uzun geceyi barış için, eşitlik için ve katliamlara karşı bir günlük nöbet eylemi yapacağımı belirtir saygılar sunarım."