İMC TV'de yayınlanan,  Soner Şimşek'in sunduğu 3 Manşet programına katılan yazar Emrah Serbes, Türkiye’de çürümüş bir şeylerin olduğunu ve bunların çöküş alameti olduğunu belirtti.

Ankara Katliamı'na sakin kalmanın çok zor olduğunu vurgulayan Serbes, " Maalesef, bugün sakin konuşmak çok zor. Sükunet sahibi olarak konuşmak çok zor.
Türkiye yastaysa görevimiz öncelikle kurban yakınlarına ve yaralılara saygımızdan ötürü sakin olmaktır. Bu sükunet katillere ve saraydakilere öfkemin azaldığı anlamına gelemez.Bir ülkede insan hayatının önemi, ölen insanların sayısıyla ölçülmeye başlandıysa o ülkede çürümüş bir şeyler vardır." ifadelerini kullandı.

 “ YABANCI GÜVERCİN UÇSA BİLİRLER”

Ankara Emniyet Müdürü’nü, suç basamağının en alt kademesi olarak ifade eden Serbes, "Diyorlar ki Emniyet Müdürü görevden alındı.  Ankara'da Emniyet mi vardı ki Emniyet Müdürü görevden alınsın! Ankara'yı biraz bilen bir insan olarak konuşuyorum. Güven park ve çevresinde bin polis görev yapıyordu Gezi'den sonra. İnsanların saçı uzun diye sırt çantası var diye kontrol edip, taciz ediyorlardı. Bir tane yabancı güvercin olsa bilirler. Peki iki tane canlı bomba kilolarca bombayla nasıl elini kolunu sallayarak geziyor? Haberlerinin olmama ihtimali var mı? Sıradan bir insan eğitim almadan canlı bomba olabilir mi? Himaye edilmeyen canlı bomba olabilir mi?" dedi.

Türkiye İzlanda maçında,  Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden 97 yurttaş için yapılan saygı duruşu sırasında bir grup seyircinin tekbir getirmesi ve yuhalamasını kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını yaşanan olayların talihsiz olduğunu vurguladı.

“SADECE YAŞAYANLARA DEĞİL CENAZELERE DE ZULÜM VAR”

 Sınırda cenazeler bekliyor. Sadece yaşayanlara değil cenazelere de zulüm var. Devleti şu an ele geçirmiş cuntanın sorunu sadece yaşanlara değil, cenazelere de yarallılara da.Yaralılara gaz bombası atmak ne demek, 'Ben sizin yaralı halinizle de öldükten sonra da mücadeleyi sürdüreceğim' demektir. Bu faşizmdir."

Akrep arkasında cenazesi sürüklenen Hacı Lokman Birlik hakkında da "Sürüklenen cenazenin görüntülerinin yayılması insanları korkutmak için. Türkiye'de sadece solun ve devrimcilerin değil bütün halkın sokağa çıkmasını korkutmak için. Barış mücadelesini sürdüren insanları sindirmek için. Ne zaman insanların yüzü gülse, devlet umudu yok etmektedir. Bu devlet geleneği haline gelmiştir..

 “VAR OLAN DUVARI AŞMAK”

"Hasan Ferit bu ülkede yaşayan devrimci bir çocuktu. Kendi mahallesinde uyuşturucuya ve fuhuşa karşı mücadele eden bir çocuktu. Ateş ettiler ve 5 kurşunla vuruldu. Bu hedef aldıklarını gösterir. 22 tutuklu sanık vardı 10 tanesi serbest bırakıldı.

Duruşmadan önce Hasan'ın dedesinin koluna girdim. Kontrol noktalarında bakıcısıyım dedim, yardımcı oluyorum dedim. Bir şekilde salona girdim. İlk yaptıkları şey 'Bu adamın burada işi ne?' demek oldu. Biri tanıdı, itiraz ettiler ondan sonra da hakim çıkartılmama karar verdi. Katiller anneye küfür ediyorlar, tükürüyorlar bunları görmüyor hakim ve benim duruşmadan çıkmama karar veriyor. Ben de çıkmayacağımı söyledim. Sonra herkesi çıkarınca çıkmak zorunda kaldım.

 

Hayatı durduramazsak hayat bizi durduracak. Barikatları güçlendirerek durduralacak, sokakta durdurulacak hayat. Hayatı durdurmak demek yeni bir yaşam, var olan duvarı aşmak demek. Bu mevcut hayat, hayat olsa yaşayalım. Ama öyle bir şey yok.

 “KATİLLER YAS İLAN EDEMEZLER”

Bir de ulusal yas ilan ediyorlar. Bu devlette yönetime el koymuş cuntanın ve onun kukla hükümetinin yas ilan etmeye hakkı yok. Ben bu yası kesinlikle kabul etmiyorum. Bugün bir sloganın artık gerçekliğe dönüşme vakti geldi. 'Katil devlet hesap verecek' diye senelerdir aynı sloganı duyup, eşlik ediyorum.

Kendine insanım diyen her yurttaşın görevi bu sloganı hayata geçirmektir. Katiller yas ilan edemezler. Bu dalga geçmektir. Bir yandan katletmek bir yandan başınız sağolsun demektir. Bunu kabul etmiyorum. Bu devletin yası Adalet Bakanlığı'nı işgal eden soytarının gülüşüdür.

 “BARIŞ  MÜCADELE EDENLERİN OLACAK”

Seçimle gitmiş bir dikta, cunta yok. Kimseye barış istediği için verilmeyecek. Barış, mücadele edenlerin olacak. Bütün katliamlardan gözyaşından sonra benim inancım şudur; bu bir diktanın, cuntanın çöküş alametidir. Yani insanların bugün Ankara Katliamı'nda aldıkları son nefes gaz bombası nefesiyse sonra tomalar gelip sokaklardaki kanı yıkamışlarsa bu çöküş alametidir. Kanı yıkayabilirsiniz ama kanın kokusu çıkmaz. Bu iktidarın elinde kan var. Ne kadar yıkarlarsa yıkasınlar geçmeyecek.

“BEŞTEPE CUNTASI”

Tayyip Erdoğan liderliğindeki Beştepe Cuntası'nda ve onun kukla hükümetinde okuma yazma bilen kim varsa Shakespear'in III. Richard'ını okumalı. III. Richard trajik sonuna giderken savaş meydanına giderken savaş meydanında atsız kaldığında 'Bir ata krallığım' diye bağırır.

Erdoğan bugün trajik sonuna giderken, bu ülkeden kaçmaya çalışırken 'Bir ata krallığım' diye değil, 'bir uçağa başkanlığım' diye bağıracak. 'Bir uçağa bütün sarayım, bir uçağa çaldığım bütün paralar ve bütün servetim' diye bağıracak. Ve ben de mutlaka orada olacağım. Son sözüm bu."