Son kitabı Deliduman'ı eleştirenlere “Eğer beni hırpalarsanız, ben de sizi hırpalarım” sözleri ile ilgili olarak büyük eleştiri alan yazar Emrah Serbes, Twitter
hesabından açıklama yaptı. 

"Hırpalama" tartışmasıyla alakalı zorunlu açıklama” paylaşımda bulunan Serbes, “19 Ağustos 2015’te Kanaltürk’te yayımlanan programda ”Beni hırpalarsanız ben de sizi hırpalarım” sözünü, arkadaşım bildiğim ama ilk fırsatta arkamdan konuşan yazarlar için sarf ettim. Video kayıtları açıktı. O sözler 28 dk ile  32 dk arasında sarf edilmiştir. Kitaplarımı eleştirenlere, kadınlara, kadın hareketi için mücadele eden feministlere herhangi bir söz etmedim. Muhatpları çok açıktır. Bu sözün niçin bu kadar yanlış yorumlandığını anlayabilmiş değilim” dedi.

İşte Serbes'in o twweti: 



Serbes, 19 Ağustos 2015’te Kanaltürk’te yayınlanan “Bunu Konuşalım” programında, romanını eleştirenlere “Ben ne Elif Şafak’a benzerim, ne de Orhan Pamuk’a benzerim. Eğer beni hırpalarsanız, ben de sizi hırpalarım. Asla arkanızdan konuşmam, asla yazı yazmam, asla polemiğe girmem ama sizi gerçekten hırpalarım. Ondan sonra her aynaya baktıklarında beni hatırlarlar” diye seslenmişti.

Serbest’in bu açıklamalarının ardından Feminist Edebiyatçılar Platformu Emrah Serbes’e açık mektup yazmış ve Serbes’i eleştirmişti.

Feminist Edebiyatçılar Platformu mektubunu okumak için tıklayın