İki kişinin hayatını kaybettiği kazada sorumluluğunu itiraf ettikten sonra tutuklanan yazar Emrah Serbes, alkollü olmadığını beliterek yaklaşık 130-140 kilometre hızla gittiğini söyledi.

Serbes, bugünkü itirafının ardından savcılığa giderek teslim olmuş, daha sonra da tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderilmişti.

Serbes, mahkemedeki ifadesinde aracı kullandığı söyleyen arkadaşı Kenan Doğru’yla yola çıkmadan konuştuğunu, Doğru’nun iş bulamadığını söylediğini anlattı.

Doğru’yla 2 bin lira maaş karşılığında şoför olması konusunda anlaştıklarını, kaza günü işe başladığını ifade eden Serbes, Doğru yorulunca direksiyona kendisinin geçtiğini kaydetti.

Hava yağışlıydı

Serbest şöyle devam etti: “Yağmur çiselemeye başladı ve yerlerin kaygan olduğunu düşünerek hızımı 130-140 kilometreye düşürdüm. Güvenlik sıkıntı olursa emniyet şeridine rahat geçebilmek için orta şeride geçtim. Olay yerine geldiğimizde rampayı çıkar çıkmaz orta şeritte bir aracın olduğunu gördüm. Direksiyonu sol tarafa kırdım ama kullandığım aracın sağ ön tekerleğiyle öndeki araca çarptım. Frene bastım ama zemin kaygan olduğu için işe yaramadı. Takla atarak yolun en sağ tarafındaki tele takılarak durabildik. Aracın sunroofundan dışarı çıktık ve çarptığımız araca doğru gittik. Aracın içindeki bayanın hala yaşadığını fark ettim ve geçen araçlara 112’yi aramalarını söyledim. Camdan fırlayarak ölen çocuğu görünce kendimi kaybettim. Suçu üstlenmememin en temel nedeni budur. Arkadaşım Kenan bunu anlayınca suçu üstleneceğini söyledi ve öyle yaptı. Araç kullanırken kesinlikle alkol ya da uyuşturucu kullanmadık.”

Klinikte kalmış

Serbes, kaza sonrası İstanbul’a gittiğini, özel bir klinikte dört beş gün boyunca yatarak kendisini cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırlamaya başladığını dile getirerek “Daha sonra İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek teslim olmaya karar verdim. Cezam neyse çekmeye razıyım” dedi.

Aileden iki talep

Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin ailesi dün savcılığa başvurarak aracı kullandığını söyleyen Kenan Doğru’ya alkol kontrolü yapıldığı ancak uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığıyla ilgili herhangi bir testin yapılmadığını belirterek bu yönde de test yapılması talebinde bulunuldu.

Kazanın seyrinin değiştirme ihtimaline karşı Kenan Doğru ile Emrah Serbes’in olaydan hemen sonraki telefon kayıtlarının incelenmesi de talep edildi.

Ne olmuştu?

Emrah Serbes ve arkadaşı Kenan Doğru’nun bulunduğu araç, İzmir-Aydın yolunda 22 Eylül’de bir kazaya karışmıştı.

Kazada diğer araçtaki 59 yaşındaki Baba Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik hayatını kaybetmişti. Torbalı Devlet Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan 51 yaşındaki anne Özçelik ise halen yoğun bakımda.