Bingöl’de önceki akşam Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun suikast sonucu öldürüldüğü ve İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı’nın yaralandığı saldırı sonrasında meydana gelen çatışmada öldürülen ve PKK'li olduğu iddia edilen Ramazan Özmaskan’ın cenazesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla, Diyarbakır’a getirildi.

Diyarbakır girişinde 'güvenlik önlemi' alan çelik yelekli Çevik Kuvvet ekipleri, cenazeyi getiren ve yaklaşık 100 aracın bulunduğu konvoyu durdurdu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Lütfü Çiçek, konvoyda bulunan DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile görüşerek olay çıkmasını istemediklerini söyledi. Cenazenin kent içine girmeden, Diclekent’deki çevreyolundan götürülmesini isteyen Lütfü Çiçek, slogan atılmasını ve örgütü simgeleyen bir şey olmamasını istedi.

Emniyet Müdürü Çiçek bir 'siyasetçi' gibi konuşma yaparken, kameralar da bu konuşmayı kayıt altına aldı. DBP İl Başkanı Zümrüt'ün konuşmasına izin vermeyen Çiçek, "şimdi kendilerinin konuşma zamanı olduğunu" söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"* 4 aydır her gün sizinle karşı karşı karşıya geldik. Çok nazik kibar bir şekilde, çözüm süreci nedeniyle beni hiç bir zaman bu şekilde görmediniz. Çelik yelekli, kasklı, silaha hazır vaziyette...

 * Şimdi bizim konuşma zamanımız çünkü şehit bizim şehidimiz. Bingöl’de katledilen abilerimiz, meslektaşlarımız, kardeşlerimiz. 250 bin kişi şuan da benim konuşmamı dinliyor ve benim arkamda. Burası Diyarbakır. Şimdi size söyleyeceklerim, cenazeyi 75 Metre Çevreyolu’ndan alarak, bizim eşliğimizde kesinlikle konvoyda siren sesi, her hangi bir işaret, terör örgütünü simgeleyen hiç bir şey görmek istemiyorum. Olduğu anda durdurulacak ve müdahale olacak.

 * Serhildanı siz bize öğrettiniz. Biz de size Türkiye cumhuriyeti devletinin parçalanmayacağını, yıkılmayacağını biz de size öğreteceğiz."

BİR BAŞKA POLİS ŞEFİNDEN DE TEHDİT: SABIR YOK

Güvenlik Şube Müdürü Lütfü Çiçek’in konuşmasını tamamlaması üzerine DBP İl Başkanı Zümrüt de "Kimse parçalamaya çalışmıyor" dedi. Bunun üzerine bir başka polis şefi de "Cenaze üzerinden prim, şov yapmayın. Konvoyu alıp gidin buradan. Biran önce gidin buradan, bu işin tahammülü kalmadı artık. Tahammül yok, sabır da yok" dedi.

Konuşmaların ardından Ramazan Özmaskan’ın cenazesini getiren konvoy, polislerin gösterdiği yoldan, geniş güvenlik önlemleri altında merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Yeniköy Mezarlığı’na getirildi.

Cenaze töreninin ardından Ramazan Özmaskan defnedildi.