Ankara Dikmen'de saat 21.45 sıralarında Emniyet Müdürlüğü ek binalarına eş zamanlı 3 saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre ilk saldırı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na düzenlendi.

Saldırı sonrası yapılan aramalarda bina bahçesinde 1 adet patlamamış roket mermisi bulundu.

Diğer saldırılar ise Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Genel Müdürlük binasına yönelikti.

'Lav' silahıyla gerçekleştirildiği tahmin edilen saldırılarda iki bina isabet aldı.

Can kaybı ya da yaralanmaya yol açmayan saldırı, binalarda hasara neden oldu.

ÇATIŞMA

Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatan polis, Dikmen Vadisi'ne çıkan geniş bir alanı çembere aldı.

Eşgalleri belirlenen eylemciler, MOBESE görüntülerinden takip edildi.

Eylemden yaklaşık 3.5 saat sonra Konya yolu üzerindeki ODTÜ ormanında çıkan çatışmada şüphelilerden biri ölü diğeri yaralı olarak ele geçirildi.

BAKAN GÜLER OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Muammer Güler de incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Güler, şu bilgileri verdi:

"Bu akşam sat 21.30 sıralarında Dikmen'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal hizmetler dairesinin ve diğer ünitelerin görev yaptığı ikinci ek binasının üçüncü katına ve polisevinin ön cepheden zemin, arka cepheden birinci katına birer roket atar mermisi isabet ettiği tespit edildi. Her iki mermi de duvara saplandı, can kaybı ve yaralı yok.

Çetin Emeç Bulvarı'nda yol üzerinde, kaldırımdan yolun alt tarafına geçilerek bir anlamda topraklık alandan iki atışla bu saldırının gerçekleştiği tespit edildi. Atılan yerden yapılan tespitte bir roketatar ve patlamamış bir mühimmat, bir çanta ve üzerinde yasadışı sol örgütün bayrağı bulundu."

'ARAÇLA KAÇTILAR'

Bir soru üzerine saldırıyı yasadışı sol bir örgütün yaptığının düşünüldüğünü, bunun tespitine çalışıldığını, yanıltma amacı da olabileceğini bildiren Güler, şunları söyledi:

"Olayın hemen akabinde muhtemelen araçla kaçtıkları yolunda bilgiler var veya vadi içine kaçtıklarına dair bilgi var, araştırıyoruz, Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Üzücü bir olay, can kaybı ve yaralının olmayışı teselli edici bir durum. Polisimiz, olay yeri inceleme ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara emniyetinin bütün ekipleri olayla ilgili tespitleri yapmaya çalışıyor."

DHKP-C ÜYESİ

Ölü olarak ele geçirilen kişinin daha önceden AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na saldırı düzenldiği iddia edilen isimlerden DHKP-C üyesi Muharrem Karataş olduğu belirtildi.

Emniyet, yaralı olarak ele geçirilen ve hastaneye kaldırılan kişinin Serdar Polat olduğunu, Yunanistan'daki DHKP-C kamplarında eğitim aldığını açıkladı. (NTV)