Vatandaşları muhbirliğe özendirmek için İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet’te çalışma yaptırdığı öne sürüldü.

TBMM’ye sunulan 2015 Performans Programı’nda, polisler için yeni üniforma projelerinin yanı sıra, vatandaşın ihbar konusunda 'duyarlılığını arttırmak' için etkinlikler düzenlenmesi yer aldı.

Dilek Gedik'in Taraf'ta yer alan haberine göre programda çalışmalar şöyle sıralandı: “Merkez ve taşra teşkilatı personelinin, üniformalarla ilgili şikâyet ve önerileri alınarak ihtiyaç analizi yapılacak. Polis üniformaları için uygun kumaşlar belirlenecek ve kıyafet tasarımları yapılacak. Birimlerin kullanacağı kıyafetlerde standardizasyon sağlanacak. Kıyafet dağıtımında puan sistemine geçilecek. Kıyafet sistemine yönelik mevzuat düzenlemesi yapılacak. Bu hedef için 203.4 milyon liralık kaynak aktarılacak. Ayrıca, mevcut iklim ve çevre koşulları dikkate alınarak trafik polisine de yönelik kıyafet tasarım çalışması yapılacak.”

İhbar konusunda vatandaşların 'duyarlılığını arttırmak' için yapılacaklar ise şöyle sıralandı: “Bu amaçla asayiş personeline gerekli hizmet içi eğitimler verilerek polisin ve vatandaşın işbirliğini artıracak etkinlikler düzenlenecek. Bilgilendirici kamu spotları yayınlanacak. Afiş ve broşür hazırlanıp dağıtımı ve yayımlanması sağlanacak.”