İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşan bir kamyon 'dur ihtarına' uymadı ve güvenlik bariyerlerini aştı. Bunun üzerine güvenlik güçleri havaya ateş açtı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yüzlerce polis olay yerine geldi. 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki Akşemsettin Caddesi, Emniyet'in otoparkının ve VIP girişinin bulunduğu yerden bir kamyon güvenlik bölgesini ihlal etti. Beton bariyerlerle kaplı bölgeye kamyonun girmesi üzerine polis ekipleri alarma geçti. Metal bariyerleri yıkan kamyon beton bariyerlerle sürtünerek durdu. Bu sırada güvenlik güçleri havaya ateş açtı. İncelemelerde bulunan polisin kamyonette herhangi bir olumsuz duruma rastlamadığı ve kamyonetin freni boşaldığı için bariyerleri aştığı belirtildi.

Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde freni patlayan bir kamyonun bariyerlere kontrolsüz yaklaşması paniğe yol açmıştır. Konunun terörle ilgili olmadığı kamuoyunun bilgisine sunulur'' ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti il binasına yönelik dün akşam gerçekleşen lav silahlı saldırıyla ilgili 15 adrese operasyon düzenleyen polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.