İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, DHKC eylemcilerinin Berkin Elvan'ın dosyasına bakan savcıyı rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, "Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok, herhangi bir arkadaşımızın herhangi bir sorunu yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul Barosu Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor" dedi. Altınok, "Umudum bir an önce eylemin sağlıklı bir şekilde, hiçkimsenin burnu kanamadan sona ermesidir" diye konuştu.

Selami Altınok, saat 12.36 itibariyle adliyenin 6. katında bulunan Mehmet Selim Kiraz'ın odasına 2 eylemcinin girdiğini belirterek, olay gerçekleştiği andan itibaren Bakanlar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, diğer başsavcıvekilleri, savcılar, adliye personeli ve emniyet teşkilatı personelinin olaya müdahil olduğunu söyledi.

Altınok'un açıklamaları şöyle:

"Olayın, uhuletle ve suhuletle, hiçkimsenin canı yanmadan bir an önce sonuçlanabilmesinin gayretini gösteriyoruz. İnşallah, umudumuz odur ki bir an önce bu eylem kimsenin canı yanmadan, hiçbir arkadaşımızın zarar görmesine imkan vermeden sonuçlanmış olur diye düşünüyoruz. Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Herhangi bir arkadaşımızın herhangi bir sorunu yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul Barosu Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor. Umudum, bir an önce eylemin sağlıklı bir şekilde, hiçkimsenin burnu kanamadan sona ermesidir.

BAŞSAVCIVEKİLİ: "BERKİN BİZİM ÇOCUĞUMUZDUR, KARDEŞİMİZDİR"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'nden sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'nın konuya ilişkin açıklamaları ise şöyle:

"Tabii eylemin amacı, anladığımız kadarıyla bir soruşturma. Berkin Elvan soruşturması nedeniyle gündeme geldiğini öğreniyoruz. Berkin Elvan bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Onun ölüm olayı hepimizi üzmüştür. Biz hukukçular olarak, soruşturmayı etkin, zamanında yapmak zorundayız. Biz bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu eylemin faili, devletin bize verdiği yetki ve hukuk sınırları içerisinde bulunmaya çalışılacaktır. Bu konuda gerek başsavcılık olarak, gerekse emniyet makamları olarak her türlü gayreti sarf ettik ve sarf edeceğiz. Bu konuda tüm halkımızın emin olmasını can-ı gönülden istiyoruz. Biz istiyoruz ki, şu an başka bir hadise olmasın. Bu konuda gayretleri sarf ediyoruz. Gerekli girişimler yapılıyor. İnşallah herhangi bir kaza olmadan, bir sıkıntı olmadan bu eylem sonuçlanır. Temennimiz odur."

EYLEMCİLER AVUKAT MI?

Gazetecilerin, eylemcilerin avukat olup olmadıklarına ilişkin sorusu üzerine Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, "Şu an itibariyle içeridekiler kimdir, nedir, onda değiliz. Burada bir hadise var. Savcımızın can güvenliği, yeni bir can kaybı olmasın derdindeyiz. Her türlü detaylı çalışmalarımız yapılıyor. Bu konuda daha sonra detaylı açıklamayı yapacağız" yanıtını verdi.