KESK, DİSK, TMMOB ve TTB İstanbul Şubeleri Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan saldırı sonrası hayatını kaybeden 10 kişiyi anmak ve saldırıyı lanetlemek için, saldırının gerçekleştiği Sultan Ahmet Camii önünde bir araya geldi.


'Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Paris, Ankara, Sultanahmet katliamlarını lanetliyoruz' yazılı pankartla Dikilitaş önünde toplanan emek ve meslek örgütleri, katliamda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yaptı.

‘YAYIN YASAKLARI FAİLLERİ KORUYOR’

Yapılan saygı duruşunun ardından KESK, DİSK, TMMOB ve TTB İstanbul şubelerinin hazırladığı ortak metni grup adına KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Özer okudu. Türkiye'de artık kimsenin can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Özer, "Ülkemizde artık her vatandaş nerede, ne zaman bir kör kurşunun canlı bombanın hedefi haline geleceğinin tedirginliği ile yaşıyor" dedi. Barış talep edenlerin hedef gösterilmesine tepki gösteren Özer, “Hem içeride hem dışarıda savaş ve şiddet politikalarında ısrar eden siyasi iktidar kin ve nefret kusanları değil, barış ve kardeşlik isteyenleri hedef alarak yaşanan katliamın üstünü örtmek istemektedir. Sultanahmet’teki patlamanın hemen ardından ‘jet hızıyla’ yayın yasağı getirilmesi de manidar. Daha önceki katliamlarda getirilen yayın yasakları failleri ve arkasındaki güçleri korumaktan başka bir şeye yaramadığı halde yayın yasağında ısrar edilmesi bu olayın da üstünün örtülmek istediği yönündeki kaygımızı pekiştirmekte” ifadelerini kullandı. Özer, savaş ve şiddet ortamının son bulmasına yönelik barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesini yükseltmek için de çağrıda bulundu.

Açıklama, anmaya katılanların Dikilitaş önüne karanfil bırakmasıyla son buldu.