Mardin Dargeçit'te, Diyarbakır Sur'da yaşamını yitiren Dilber Bozkurt'un tabutunu taşıyanlara polisin TOMA ile tazyikli su sıkarak saldırmasına ilahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık’tan tepki geldi.

Dicle Haber Ajansı’na konuşan Eliaçık, yapılanı "insanlık suçu" olarak değerlendirdi.

AKP'nin "Terörle mücadele ediyoruz" adı altında insanlık dışı görüntüler yarattığını savunan Eliaçık, yaşanan olaya ilişkin şunları ifade etti:

"Bunlar sadece İslam dinine göre değil, dört kitaba göre de büyük bir alarmdır. Çok büyük insan hakları ihlalleri oluyor. Devletin kendine göre bir mantığı var. 'Teröristle mücadele ediyoruz' diyor. Peki bu mezarlıkları bombalamak ne oluyor? Çıplak kadın bedenini medyaya servis etmek ne oluyor, cenazeye su sıkmak ne oluyor? Adam cenazesini kaldırıyor, ölmüş. İslam'a göre ölen bir kişinin üzerinden sorgu ve kılıç kalkar. Bunlar hem insanlık suçlarıdır hem de dini suçlardır. Bunların mutlaka yargılanması lazım.”

İnsan hakları ihlallerinde zaman aşımı olmadığını hatırlatan Eliaçık, "Eninde sonunda bunların hesabını soran birileri çıkar. 20 sene, 50 sene de olsa bunlar yargılanır. Yargılanmalarını temenni ediyorum," dedi.