Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında AK Parti'yi eleştiren iki isme sert çıktı. Erdoğan bugünkü parti grubu toplantısında isim vermeden iki kişiyi eleştirdi. Bunlar; İslamcıların Spartaküs’ü olarak tanımlanan İhsan Eliaçık ile Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu’ydu.

 

Her iki isim de dün CNNTürk ekranlarında yayınlanan ve Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında ‘dindar gençlik’ tartışmasına konuk yorumcu olarak katılmıştı.

 

YOKSULLAR ÜNİVERSİTEYE GİDEMİYOR

Ersin Kalaycıoğlu, programda 2006 yılındaki YÖK raporuna gönderme yaparak yoksul öğrencilerin üniversiteye gidemediğine işaret etmiş ve dindar gençlik tartışması yerine meseleye bu noktada yaklaşılması gerektiğini savunmuştu.

 

DİNDAR NESİL MÜTEAHHİTLEŞTİ

İhsan Eliaçık ise AK Parti iktidara gelmeden de dindar bir neslin olduğunu belirtip, AK Parti’nin kendi döneminin dindarlarını müteahhitleştirdiğini iddia etmişti.

 

Bu açıklamalara, bugünkü parti grubu toplantısında sert çıkan Başbakan Erdoğan, 'Akşam bir TV kanalında konuşuyorlar. Anadolu’nun yoksul kesimi üniversiteye gidemiyormuş. Sen öyle zannediyorsun. Elinde tablet olan ve üniversiteye giden Anadolu çocukları var. Çıkmış müteahhit nesil yetişiyor diyorlar. Biz sermayeyi belli ellerde toplamayız. AK Parti büyümede bir patlama yaşadıysa bu noktalarda attığı adımlarla yaşadı.’ dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Yazar İhsan Eliaçık'ın "Bunlar müteahhit oldu yeni evlere giderken evlerindeki kitapları sahaflara satıyorlar" sözlerini "Çıkmış biri utanmadan AK Parti müteahhitler yetiştirmiş diyor. Ne kadar zavallısın sen ya. Bütün müteahhitlerin hepsi ortada. Biz işi ehline veririz." diye yanıtladı.

 

ELİAÇIK'TAN ERDOĞAN'A SERT YANIT

Eliaçık Twitter hesabında, 'Sabah beri telefonlar geliyor. Başbakanın gurup toplantısındaki sözlerine birazdan cevap vereceğim' dedi ve şu açıklamaları yaptı:

 

Ey AKP'li müteahhitler! Başbakanınız dahil ihalelerden gelen paraların ihtiyaçtan fazlasını tinercilere infak edin!

 

Alternatif sermaye oluşturmuyorsunuz, yiyici, sömürücü sermaye sınıfına dahil oluyorsunuz. Kapitalizme abdest aldırıyorsunuz.

 

Dindar gençlik yetiştirmeyi bırak, varolanı ne yaptın ondan haber ver. İhaleci, rantçı yaptın. Bu ülkenin dindarlardan beklediği bu değildi.

 

Ehli sünnet ve'l cemaat, ehl-i mülkiyet ve'şatafat oldu. İnşaat ya Resulullah diye kibir kuleleri dikiyorlar. Caprice Gold sizin mezarınız.

 

Otellerde, kırmızı halılarda dolaşmaktan dışarıyı göremiyorsunuz. Dün Mersin'de sobayı yakalım derken yaralanan 4 çocuktan haberin var mı?

 

Köprü altında donarak ölen tinercilerden haberin var mı? Cenazelerini biz kaldırıyoruz. Zenginliği paylaşmıyorsunuz, kendinize yontuyorsunuz.

 

Irak'ta ölen 1.5 milyon müslümandan haberin var mı? Dünyanın ezan okunan yerlerine bomba yağdıranlar senin neyin oluyor? Model ortağın mı?

 

Başbakan'a çağrı: İhtiyaçtan fazla ne varsa tinercilere infak et. Banka hesaplarına yığdıklarınla onlara yurt açalım. Belki 100 yurt eder.

 

Dindarlık namazla niyazla olmaz. Eline güç (iktidar ve servet) geçince onu nasıl kullandığına bakacaksınız. Siz burada kaybettiniz.

 

Ey Başbakan! Değil Fırat kenarında bir Kürt, bir koyun kaybolsa, bir tinerci donsa sorumlusu sensin. Dindarlık bu değilse nedir?