Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Elçi’nin yakın çalışma arkadaşlarından olan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Burhan Deyar, Elçi’nin faili meçhul dosyalarının bir bir kapandığı bir dönemde kendisinin de faili meçhule kurban gitmesinin muhtemel olduğunu dile getirdiğini belirtti. 

Deyar, “İnsan Hakları savunucularının her zaman hayati tehlikeleri var. Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için yapılan mücadelede her türlü risk vardır. Tahir Bey ve arkadaşları bunu göze alarak yola çıktı. Elçi, hak mücadelesi veren ve karşısına karanlık yapıları alanların faili meçhul olaylara kurban olabileceğini dile getirirdi” dedi. 

DİNK GİBİ İHMAL KURBANI OLDU

Elçi’nin de tıpkı Hrant Dink gibi ihmal sonucu aramızdan ayrıldığını savunan Deyar, “Tahir Bey en başından beri karanlık ellerin hedefiydi. Özellikle son süreçte kamuoyunda hedef hâline getirildi. Gerek basın yoluyla gerekse de sosyal medyada itibarsızlaştırılmak istendi, hedef gösterildi. Devletin ihmali söz konusu. Tıpkı Hrant Dink gibi hedef gösterildi” yorumunda bulundu. Faili meçhuller ve Uludere davası avukatlarından Emirhan Uysal, Elçi’nin katledilmesinin faili meçhul olaylarının konuşulduğu bir dönemde yaşanmasını manidar bulduğunu dile getirdi.