Bölgede süren sokağa çıkma yasaklarının ve katliamların son bulması için Diyarbakır’a giden giden sanatçı, gazeteci, akademisyen ve akivistlerden oluşan Barış Grubu’nun düzenlendiği toplantının açılış konuşmasını Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve Hrant Dink’in eşi Türkan Elçi yaptı.

Konuşmasına, “Hoş geldin acılı yalnızlığıma” sözleriyle başlayan Elçi’ye Rakel Dink, “Hoş bulduk kardeşim, ‘Hoşbulduk kardeşim, yalnız değilsin’ demeye geldik” diyerek yanıt verdi.


‘Silahlar sussun’
mesajının verildiği toplantıda konuşan Dink, “Biz de elinizi tutmaya, ‘Kanlar akmasın’ demeye, ‘Bu günler bitsin’ demeye geldik. Kan akıtmanın sonu yok, toprak doydum demez. Biz ‘Yeter’ demeye geldik. Her tarafa bunu duyurmak istiyoruz. Ölümler, öldürülmeler dursun. Her yere seslenmeye geldik. ‘Kardeşçe insanca, mecliste, parlamentoda konuşun’ demeye geldik. Hiç kimseyi toprağa gömmek istemiyoruz” dedi.

Yaşananları anlatan Savaş Mahallesi muhtarı saldırılar nedeniyle ailelerin parçalandığını belirterek, “350 sivil ölümünden 70’i çocuk. Batının bu duruma sessiz kalması bizim zorumuza gidiyor. Medya buna sessiz. Kürt halkı batının bu sessizliğine tepkili” dedi.