Elçi ailesinin avukatı Neşet Girasun, Diyarbakır Baro Bakanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bazı açıklamalarını aktardı.

Doğan Haber Ajansı’na konuşan Girasun, Adalet Bakanı Bozdağ’ın Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye taziye ziyaretinde bulunduğu sırada kendisinin de orada hazır olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türkan Hanım'ın tek isteği vardı, soruşturma sağlıklı ve hukuka uygun şekilde yürütülsün. Tahir Elçi'nin katilleri ortaya çıkarılsın. Bu kaygısını ısrar ile birkaç defa dile getirdi. Bakan ve yanındakiler bu soruşturmanın üzerine kararlılık ile gideceklerini, devletin eski devlet olmadığını belirtiler.

“Bakan Bozdağ, ‘Tahir Elçi'nin failleri kimler olabilir’ diye kendisi konuyu açtı. ‘1 olay yerindeki polislerden biri olabilir, 2 kaçan iki saldırgandan biri olabilir, 3 planlanmış bir suikast olabilir, 4 hendekler tarafından açılmış bir ateş olabilir.’ Ben orada Bakan beyin sözünü keserek devreye girdim. Tahir Beyin hendekler tarafından atılan bir kurşun ile öldürülme ihtimalinin sıfır olduğunu söyledim. Çünkü, hendeklerin bulunduğu sokak Tahir Elçi'nin vurulduğu sokağı görmüyor. 'Bunu ihtimaller arasından çıkarın' dedim. Hatta kaçan iki saldırgan da bu konuda şüpheli görünmüyor, çünkü birinin mermisi bitmiş ve silahı polise atıyor, diğeri ise silahı bir elinden diğerine alarak kaçıyor.

“Dolayısıyla burada iki ihtimal kalıyor. Biz de defalarca görüntüleri izledik. Ya olay yerindeki 3- 4 polisten biridir ya da Elçi'nin öldürülmesi için daha önce düğmeye basılmış, bu suikast planlanmış, bu plan dahilinde hareket eden bir kişidir. Savcılıktan bize verilen dosya fotokopisinde olay yerinden ateş eden polislerin ifadesi yoktu, sadece ilk olayın olduğu yerdeki polislerin ifadesi vardı."