Elazığ’da tutuklu aileleri bir aydır yakınlarıyla görüştürülmediklerini belirtti. Aileler yakınlarının sağlıklarından endişe ediyor.

Konuyla ilgili DBP İl Örgütünde yapılan açıklamaya Elazığ Cezaevi'nde bulunan tutukluların yakınları da katıldı. 

Elazığ cezaevi'nde yatan mahkumlara yönelik hak ihlallerinin katmerli bir şekilde arttığını belirten tutuklu yakını adına  Hayati Mehmetoğlu,''Elazığ cezaevinde yatan mahkumlara katmerli bir şekilde hak ihlalleri devam ediyor.

Yaklaşık bir buçuk aydır Elazığ cezaevinde özellikle T Tipi cezaevinde kadın tutsaklar aileleriyle görüşe çıkamıyorlar. Görüşe neden çıkartmıyorsunuz sorusunu sormamıza rağmen bunca zamandır cezaevi idaresinden herhangi bir cevap alamadık. Bugün gene tutsak aileleri ve yakınları cezaevine gittiğimizde tutsaklarla görüşme talebinde bulunduk lakin cezaevine girdiğimizde tutsakların olduğu taraftan bağırışmalar, çığlık sesleri geliyordu. Bu sesleri duyduğumuzda tutuklu aileleri olarak yakınlarımızın sağlığından endişe duymaya başladık'' diye konuştu.

'ELAZIĞ CEZAEVİNDE HİÇBİR YERDE UYGULANMAYA DİSİPLİN CEZALARI UYGULANIYOR'

Yaklaşık bir aydır yakınlarıyla görüşemediklerini belirten Mehmetoğlu,'' Ailelere yapılan bu haksızlığı dile getirmek istiyoruz.

Elazığ cezaevi'nde özellikle  şuana kadar hiçbir cezaevinde olmadığı kadar disiplin cezası uygulanıyor bu cezalar genellikle uzun süre tutulan görüş yasakları olmuştur. Bu tür uygulamalar ne hukuk sisteminde  ne de evrensel hukuk sisteminde vardır. Biz  burada tutsaklara yapılan haksız hukuksuz bir şekilde yapılan uygulamaları aileleri  adına dile getiriyoruz. Tutuklu aileleri olarak tutsakların sağlıklarından endişe ettiğimizi ve endişelerimizi gidermek için özellikle cezaevi idaresinin bizimle görüşme talebinde bulunarak  tutuklu ailelerini konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz. Tutuklu aileleri bir buçuk aydır özellikle Kars'tan, Diyarbakır'dan, Tunceli'den ve diğer bir çok ilden gelen mahkumların aileleri Elazığ'a geldiklerinde görüş yasağıyla karşılaşıyorlar'' ifadelerini kullandı.

'KADIN MAHKUMLARIN ALANINA KAMERALAR KONULMASI AHLAKEN DOĞRU DEĞİLDİR'

''Ayrıca mahkumların ortak olarak kullandıkları mutfak,yemekhane gibi  yerlerde kameralar yerleştirilmiş bu kameraların ne maksatla konulduğunu da merak etmekteyiz. Kadın mahkumların bulunduğu alana kameraların konulması ahlaken doğru değildir. Bu kameralara itiraz eden tutsakların birçoğu disiplin cezası aldılar.Bu cezalardan birisi ise süngerli oda olarak tabir edilen yerde tutsaklar işkence görmektedirler, revire çıkan erkek mahkumların darp edildiği belirtiliyor." 

Evren Demirdaş/ Demoktrathaber