Sakarya'da yaşayan bir iş adamı, Hz. Muhammed'le ilgili hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle "Ekşi Sözlük" adlı internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Nurulah Sayar aracılığıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini veren Aydın, dilekçesinde, "www.eksisozluk.com" internet adresinde yayınlanan bir yazıda, Hz. Muhammed'e hakaret edilerek tahkir edici ifadeler kullanıldığı kaydedildi.

Dilekçede umuma açık olan bir internet sitesinde şüpheli veya şüphelilerin, yasanın yüklediği kontrolü sağlamayarak infiale neden olacak bir duruma sebep olduklarını belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheliler, dini değer ve İslam dinine mensup vatandaşların sevdiği, ehemniyet verdiği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın adına hafta tertip ettiği Hz. peygambere karşı sarf ettikleri galiz ifadeler, kamu barışını derinden sarsmış ve toplumun büyük bir kesimini üzmüş, rencide etmiştir."

Yapılan bu hakaret ve saldırıların eleştiri hakkı ile hiçbir şekilde ilgisinin olmadığına vurgu yapılan suç duyurusu dilekçesinde, buna ilişkin tespit edilecek şüpheli veya şüpheliler hakkında kamu davası açılması gerektiği belirtildi. (Ajanslar)