Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar’ın konuğu oldu. Gündemdeki AKP-Cemaat çatışmasını yorumlayan Dumanlı bazı açıklamalar yaptığı programda, Gülen Hareketi'nin seçimlerde alacağı tutuma dair önemli değerlendirmeler yaptı.

CEMAAT KİMSEYE KİME OY VERECEĞİNİ SÖYLEMEZ

Yaklaşan yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde cemaatin AKP'ye oy verilmemesi yönünde bir tutum alacağı iddialarını yorumlayan Ekrem Dumanlı "camianın nereye verileceği yönünde bir telkini olamaz" dedi.

CEMAAT TARİHİNDEKİ TEK İSTİSNA REFERANDUMDUR!

Oy konusunda kendimi bildim bileli bu camianın oy konusunda bir telkini olmaz. Herkes vicdani kanaatine göre hareket eder. Ama öyle bir hava oluşur ki vicdani kanaat gider bir partide birleşir. Bu bir talimatla, emirle ricayla yapılmaz. Dıştan bakan yeni türemiş cemaat uzmanları bakıyor ve bir hükme varıyor. Sonra da bütün sosyal siyasal analizlerini o hükme dayandırıyor. Kardeşim camia içinde x partisine oy verin diye bir tebligat asla yapılmaz. Bunun bir tek istisnası vardır. O da referandumdur. Ancak referandumda bir parti oylanmaz. Türkiye'nin demokratikleşmesi için oy kullanılır orada.

CEMAAT KİMSEYE ECEVİT'E OY VERİN DEMEDİ

Kimse Bülent Ecevit'e oy verin dememiştir. Ama vicdani ibre oraya kaymışsa kimse oraya oy vermeyin de diyemez. Hal böyle iken insanlara gidin falan yere oy verin denmeyeceğine göre neden böyle söyleniyor? (Gazeteciler.com)