14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında karar açıklandı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Dumanlı ile birlikte 8 kişi serbest kaldı.

Hidayet Karaca terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla, diğer üç kişi ise terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca terör örgütü kurmak ve yönetmek suçuyla tutuklanırken, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

"14 Aralık" operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi hakkında mahkeme kararını açıklarken İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde de kalabalık bekliyordu. Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakıldığı haberi üzerine kalabalıktan sevinç çığlıkları yükseldi

"14 Aralık" soruşturmasıyla ilgili hakim, mahkemeye sevkedilen 12 kişi hakkındaki kararı adliyenin büyük salonunda açıkladı. Salona şüpheliler ve avukatları dışında kimse alınmadı.