Görüşmede Olağanüstü Hal (OHAL) ilanından sonra çıkarılan kararnamelerle görevlerinden ihraç edilen öğretmenlerin durumu değerlendirildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Eğitim Sen yöneticileri, ihraç edilen öğretmenlerin görevlerine iade edilmesini istedi. Eğitim Sen internet sitesinden görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “15 Temmuz sonrasında kamuda başlatılan cadı avı, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan on binlerce eğitim emekçisinin haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilmesini, açığa alınmasını ve sürgün edilmesini beraberinde getirdi” denildi.

“ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

İhraçların öğretmenleri, velileri ve öğrencileri mağdur ettiğinin belirtildiği açıklamada, ilk günden bu yana bu hukuksuzluklarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, muhalefet partileri ve çeşitli demokratik kitle örgütleriyle eleştiri ve görüşlerini paylaştıkları ifade edildi. Kamuoyuyla bu sürece son verilmesi isteğinin paylaşıldığının dile getirildiği açıklamada, “Bilinmelidir ki sendikamız Eğitim Sen, bu hukuksuzlukların son bulması, OHAL ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yürüttüğü mücadelesinde asla geri adım atmayacak, aksine önümüzdeki günlerde bu mücadeleyi büyütmeye yönelik adımlar atacaktır!” ifadeleri yer aldı.

“BAKANLIĞA MÜCADELE KARARLILIĞIMIZI BELİRTTİK”

Eğitim Sen’in açıklamasında görüşmeye ilişkin şu bilgiler verildi: “Bugün Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşme yapan heyetimiz, eğitim emekçilerine yaşatılan hukuksuzluğu ve mağduriyeti bir kez daha dile getirerek, Bakanlığı söz konusu hukuksuz uygulamaları hızla düzeltmeye davet etmiş, taleplerimiz doğrultusunda mücadele kararlılığımızı bir kez daha belirtmiştir.”