Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, Karaman'daki tecavüz olayına dair köşesinde yazdığı yazıda Ensar Vakfı'na yönelik "Bir derneğin bir üyesi, bir gönüllüsü suç işledi diye dernek veya bu vakıf zan altında bırakılamaz" dedi.

İddiasını desteklemek için de "Cansel Buse'yi intihara sürükleyen öğretmen de solcu imiş. Şimdi genelleme mi yapalım?" ifadesini kullandı. Ahmet Hakan'ın bu iddiasına Kayseri Eğitim Sen yöneticisi Sinan Daşkın'dan tepki geldi.

"Ahmet Hakan'ın bir zihniyeti aklamak adına faka bastığını, araştırmadan, bilgi toplamadan köşesinde yazı yazdığını" belirten Eğitim Sen Şube Yöneticisi Daşkın, "Bilerek veya bilmeyerek bir gazetecilik öğrencisinin bile yapmayacağı bir hata yapmıştır. Bilmiyorsa biz söyleyelim: O öğretmen ne solcudur ne de kamuoyunda solcuların üye olduğu sendika olarak bilinen Eğitim Sen üyesidir. Öğretmen, AKP'ye ve başka kesimlere yakınlığı ile bilinen sendikalar arasında gidip gelmiştir." dedi.

BERKİN ELVAN'A 'TERÖRİST' İMASI YAPAN SOLCU MU OLUR?

"Ahmet Hakan sendika üyeliği ile ikna olmuyorsa öğretmenin sosyal medya hesabından bilgi edinebileceğini" de söyleyen Daşkın "Öğretmen Berkin Elvan'la ilgili olumsuz paylaşımlar yapmıştır. Bunu hangi sol görüşlü öğretmen yapar? Hangi sol görüşlü, demokrat öğretmen Berkin Elvan gibi bir çocuğa "terörist" deme iması yapar? Bu öğretmenin paylaşımları böyleydi." açıklamasında bulundu.

"Bu türden asılsız, karalamaya dönük haberlere havuz medyasından alışık olduklarını" söyleyen Daşkın, "Ahmet Hakan bir süredir 'iktidara gelen bana gelsin' tavrını benimsemiş. Olabilir. Ama Cansel Buse'yi intihara sürükleyen öğretmen kamuoyu tarafından tanındı. Ensar Vakfı'nı aklamak için böyle bir çarpıtma bilgiye gereksinim duymuş. Bu gazetecilik hatasını gazetecilik okuyan bir öğrenci bile yapmaz." dedi.