Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde sokağa çıkma yasağıyla birlikte asker ve polisin başlattığı saldırıların dün de bütün şiddetiyle devam ettiği öğrenildi. Mahallelere dün tanklardan top atışı yapılırken, kentin büyük kısmında elektriklerin kesildiği, su ve gıda sıkıntısının başladığı, dün ise Hediye Şen isimli kadın polislerce öldürüldüğü belirtildi. 

Evrensel gazetesinden Erdal İmrek, PKK'nın okulları silah deposu olarak kullanıldığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini ve ilçedeki son durumu Eğitim Sen Cizre Temsilcisi Osman Tetik’le konuştu.

İşte Tetik'in açıklamalarından satır başları:

SU VE GIDA AZALIYOR

“Dünden beri elektrikler kesik. Şarjlarımız bitmek üzere. Temel ihtiyaç sıkıntısı başladı. Su sıkıntısı var. Evlerde gıda azalıyor. İnternet bağlantısı çok sıkıntılı. Telefon şebekeleri kesildi. Burada durum çok kötü”

TANKLAR VE ZIRHLI ARAÇLAR İLÇEDE

“Şehrin içini tanklarla vuruyorlar. Akrep denen zırhlı araçlardan mahalleleri tarıyorlar. Sokağa, hatta balkona çıkan herkes hedef oluyor. Polisin katlettiği Hediye Şen de bize çok yakın bir noktada evini bahçesine çıktığında hedef alındı ve öldürüldü. Bazı arkadaşlarla iletişim kurabiliyoruz. Kimse çıkamıyor”

BEN OKULLARDA HİÇ SİLAH GÖRMEDİM


“Cizre’nin bütün okullarını tek tek dolaşmış biri olarak söylüyorum. Bütün okullarda eğitim yapılıyordu. Öğrenciler o okullara gidiyordu. Ben bugüne kadar o okullarda bir tek silah görmedim. Bu koca bir yalan, bir çarpıtma. Ama sokağa çıkma yasağıyla birlikte boşalttıkları o okullara şimdi askerleri, polisi, keskin nişancıları yerleştirdiler. Askeri mühimmatları okullara yığdılar. Burada okulları mühimmat deposu olarak kullanan devlet. Bizzat Başbakanın kendisi”

“Aslında Başbakan, ‘Ben bölgeyi insansızlaştırıp, batıya göç ettireceğim’ diyor. Cizre’de birçok okulda ikili eğitim var. Hafta sonları eğitim var. Gece yarıları mı telafi edecekmiş. Madem öğrenciler Başbakan için bu kadar değerli, neden şu anda o öğrenciler ve velileri Cizre’de ateş altında. Başbakan bu boş edebiyatı bıraksın, Önce buradaki top atışlarını durdursun”

CİZRELİ ÖĞRETMENLER BİR YERE GİTMEDİ

“Cizreli öğretmenler burada hâlâ. Demek ki bu devlet sadece batıdan gelen, Türk öğretmenlerin canını değerli görüyor. Buradaki Kürt vatandaşların, Kürt öğretmenlerin öldürülmesinde bir sakınca görmüyor”