Diyarbakır'ın Lice ve Hani ile Bingöl'ün Genç ilçeleri arasında bulunan alanda başlatılan geniş çaplı operasyonda şiddetli çatışmalar yaşandı. Çok sayıda jandarma ve özel harekat timlerinin de yer aldığı operasyonda, özellikle Akçapınar mezrasında bulunan alan yoğun bombardımana tutuldu.

Çatışmanın ardından bölgede yapılan arama tarama sonrası 2 PKK'liye ait cenazenin helikoptere yüklenerek götürüldüğü bildirildi.

PUŞİLERİ KOKLAYANLARIN BAŞLARI AĞRIDI, MİDELERİ BULANDI

Söz konusu alanda köylülerin yaptığı arama sonucu ise PKK'lilere ait puşi bulundu. Puşide herhangi bir kan izi bulunmazken, puşiden gelen koku kimyasal silah kullanıldığı şüphesini akıllara getirdi. Puşiyi koklayan kimi köylülerin başlarının ağrıdığı ve midelerinin bulandığı kaydedildi. Köylüler, kokunun kimyasal olabileceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

"ROBOSKİ'NİN ANMASI DAHA DÜN YAPILDI"

Bugün ise Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Örgütü, Lice'de çıkan çatışmaya ilişkin olarak BDP İl binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, 2013 yılına operasyonlarla başlandığını belirterek, "Daha Roboski'nin anmasını dün yaptık. AKP yeni yılda Kürtlere hediye olarak operasyon emrini verdi" dedi.

"KİMSAYASAL KULLANILDIYSA BU SAVAŞ SUÇUDUR"

Lice'de yaşanan çatışmaya değinen Zümrüt şöyle konuştu:

"Lice'de kimyasal silah kullanıldığı yönünde iddialar var. Eğer böyle bir şey varsa bu doğru değildir. Kimyasal silah kullanıldıysa bu savaş suçudur. Uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Kürt çocuklarının bedenlerinin parçaları ve elbiseleri köylüler tarafından bulundu. Eğer müzakereler varsa bu neyin nesidir?"

Zümrüt, 2013 yılının artık barış yılı olması gerektiğini belirterek, "Bu yıl barış yılı olsun, asker anneleri de alanlara çıkıp barışı haykırsın. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.