Edirne'de nisan ayında çalılıkların arasında bulunan ve donarak öldükleri sanılan 9 Afganlı mültecinin gasp edildikten sonra av tüfeğiyle öldürüldükleri belirlendi.

Radikal'de yer alan habere göre Edirne'nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme Mevkii'ndeki çalılık alanda geçen nisan ayında cesetleri bulunan 3'ü çocuk, 9 Afgan mültecinin üzerindeki para ve değerli eşyalarının gasp edildikten sonra dövülerek ve tüfekle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında Adana, Edirne ve Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde 4 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan E.K. tutuklandı. Bulgaristan'a sınırındaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme Mevkii'nde geçen 9 Nisan tarihinde çalılıklar arasında ceset olduğunu görenler çiftçiler jandarma ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemede sınırı kaçak geçmek isteyen tanınmayacak durumda 1'i kadın, 1'i çocuk ve 2 erkeğe ait 4 ceset bulundu.

İki farklı günde yapılan aramalarda toplam 9 kişinin cesedi bulunarak incelemelerin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Adli Tıp Kurumu'nun otopsisi sonucu Afganistan uyruklu olduğu belirlenen 9 kaçaktan 4'ünün kimlikleri tespit edildi. Soğuktan donduğu tahmin edilen kaçakların dövüldükten sonra tüfekle öldürüldüğü belirlendi.

Mültecilerden birinin üzerinden çıkan aile fotoğrafı ile soruşturmayı derinleştiren Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, fotoğrafın Kahramanmaraş'ta çekildiği, kaçakların Adana da oturan kılavuz E.K. ile temasa geçerek kaçak yollardan Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye kadar getirildiğini tespit etti.

Mahkeme kararıyla jandarma ekiplerince fiziki ve teknik olarak 3 ay izlenen E.K. ile birlikte Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde Ö.T., Budakdoğanca Köyü ise A.F. ve L.F. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Edirne İl Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K., tutuklanırken, diğer 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.