Kobanililer için düzenli olarak ilaç gönderen Diyarbakır 11. Bölge Eczacılar Odası öncülüğünde Urfa ve Şırnak eczacılarının desteğiyle bu kez bir kamyon temel yaşam malzemesi toplandı. Toplanan yardımlar Suruç Belediyesi’ne teslim edildi. Belediye Garajı’nda eczacılar adına açıklama yapan 11. Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Ferat Değer, "Ortadoğu halklarının tarihte barış içerisinde yaşadığı Mezopotamya topraklarının bugün vahşet düzeyindeki insanlık dramıyla karşı karşıya olduğunu" ifade etti.

BARIŞÇIL ORTADOĞU MÜMKÜN

ANF'nin haberine göre, Şengal ve Kobani'deki katliam girişimlerine dikkat çeken Değer, önceliklerinin hükümetin gereklerini yapması için kamuoyu oluşturmak olduğunu belirtti. Bölge eczacılarının kendi imkanlarıyla ilaç temini sağladıklarını söyleyen Değer, "Hükümet ve ilgili kurumlar daha duyarlı olmak durumundadır. Biz yaşam ve onur mücadelesi verenlerin yanında durmaya devam edeceğiz. Yapay sınırların kalktığı, halkların dostluğu ve dayanışmasının hüküm sürdüğü bir Ortadoğu mümkündür" şeklinde konuştu.

SINIRDA SAHRA HASTANESİ TALEBİ

Kobani'de katliam ile yüz yüze bulunan sivilleri hatırlatan Değer, "Kobanê'ye açılan koridor ivedilikle işler kılınmalıdır. Sınır bölgesinde yaralıların tedavisi için sahra hastanesi elzemdir. Bunlar insani görevdir. Tarihi birlikteliğin inşası için bunlar gereklidir. Barış ve uygarlık zehir zemberek sözler ile değil, yaralara sürülen merhemlerle gelecektir" dedi.