Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'da Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı. Kısa sürede Twitter'da dünyada en çok konuşulanlar arasına giren protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da gece destek için Erdem Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı.

Duran adam'ın etrafında zincir oluşturan 2 bin kişiye polis sessiz olmaları koşuluyla müdahale etmeyeceğini belirtti, ancak duran adam ve etrafındaki birkaç kişiye müdahale edildi.

'DURAN ADAM'DAN İLK AÇIKLAMA

Kısa sürede serbest kalan Erdem Gündüz konuyla alakalı olarak "Benim duruşum medyaya karşı... 4 insan öldü ve medya bunu görmedi. Benim istediğim bu sistemin değişmesi. Bu hükümetin istifa etmesi yetmez. Bugün yapılan düzenlemeler göstermelik. Bu bir çığlık! Ama bu çığlığı duymadılar. Bu olay 10 yıllık bir serüvenin sonucu. Ölen 4 tane adamın hesabı sorulmalıdır! Çevik kuvvet müdahaleye hazırlanıyordu. İnsanlar zarar görmesin diye bitirdim. Ben bir kişiyim. Yarın bir başkası gelir durur. Bu devam eder. Duran adam bir kişi değildir. Ben içimdeki acıyı, insan ölümlerini duyurmak için durdum. Duran bir başkası da olabilirdi. Duran adam bir kişi değildir!" dedi.

ŞİMŞEK’TEN TWEET’LE CEVAP

Duran Adamların gözaltına alındığı saatlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de “Durmak yok, yola devam! Herkese iyi geceler” tweet'i attı.

ANKARA’DA DA 'DURAN KADIN'

Öte yandan Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde de bir kadın kımıldamadan durarak sessiz eylem yaptı.

ÜNLÜ OYUNCU DA 'DURAN ADAM' OLDU

Geniş Aile ve Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizilerinden tanıdığımız ünlü oyuncu Fırat Tanış, Taksim Meydanı'ndaki “Duran Adam”dan esinlenerek yolun ortasında durarak çektirdiği fotoğrafı Twitter'dan paylaştı.

BİR 'DURAN ADAM' DA BEŞİKTAŞ’A

Taksim’deki “Duran Adam” protestosunun ardından bir kişi de saat 00.00’da Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı. Duran eylemcinin 9 saattir kimseyle konuşmadan beklediği öğrenildi. Öte yandan “Duran Adam 2”nin yanına Taksim’deki gözaltıları protesto etmek için de sembolik olarak 10 çift ayakkabı bırakıldı.

MADIMAK ÖNÜ

Sivas katliamının yaşandığı Madımak Oteli önünde de bir grup durmaya başladı.

Hrant Dink'in öldürüldüğü yerde de #duranadam vardı. (T24, Sendika.org, Pressmedya, Facebook)