Ankara'da gerçekleştirilen ve ilk belirlemeye göre 28 kişinin ölümü ve 61 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan saldırıya ilişkin dünya liderleri ve kurumlarından başsağlığı ve tepki mesajları geldi.

ALMANYA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenler için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu arayarak taziye ve dayanışma dileklerini iletti. Başbakan Davutoğlu da olayın hemen ardından Almanya Başbakanı Merkel’in güçlü açıklamaları ve Brüksel’de düzenlenecek toplantının dayanışma ifadesi olarak ertelenmesi sebebiyle teşekkürlerini ilettiği öğrenildi.
 
İNGİLTERE

İngiltere Başbakanı David Cameron, başbakanlığın resmi Twitter adresinden, “Düşüncelerim Ankara’daki terör saldırılarından etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü” diye yazdı.

İSVEÇ

İsveç Dış İşleri Bakanı Margot Wallström, Twitter hesabından yayınladığı bir mesajla Ankara’daki bombalı saldırıyı kınadı. Margot Wallström “Ankara’daki bombalı saldırı sonrasında ölü sayısı artıyor. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. İsveç adına bu akıl almaz saldırıyı kınıyorum” dedi.
 
NATO: ANKARA’NIN KALBİNDEKİ SALDIRIYI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KINIYORUZ
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, “Ankara’nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birlikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır”
 
AB’DEN KINAMA
 
Avrupa Birliği (AB) ise saldırı ile ilgili yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin ve Türk halkının yanında olduğunu belirtti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn’ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara’nın merkezini vurduğu ifade edildi.
 
BEYAZ SARAY’DAN MESAJ
 
ABD Ulusal Güvenli Konseyi Sözcüsü Ned Price, ABD’nin Ankara’da meydana gelen saldırıyı en sert biçimde kınadığını belirtti.
 
Dua ve düşüncelerin saldırıda yaşamını yitirenler, yaralananlar ve aileleri için olduğunu belirten Beyaz Saray, açıklamasında, “Terörizme karşı, NATO üyesi ve IŞİD’e karşı mücadelede güçlü bir ortağımız olan Türkiye’nin yanındayız mesajı verildi.

(Kaynak: Haberdar)