Dünya Süryaniler-Aramiler Birliği Başkanı Johny Messo, İsviçre Süryani-Aramiler Federasyonu Başkanı Melki Demir, İsveç Süryani-Aramiler Federasyonu 2. Başkanı Gabriel Bozyel,  Hollanda Süryani-Aramiler Federasyonu Başkanı Sarah Bakır, Diyarbakır Kilisesi Ruhani Papazı Yusuf Akbulut Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

‘EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ’

Baydemir, elinde kırmızı güllerle “Kendi evinize hoş geldiniz” diyerek konuklarını karşıladı. Konukları ise “Sayın Abdullah Demirbaş ve sizin gösterdiğiniz misafirperverlik sayesindedir ki kendimizi evimizde hissediyoruz” şeklinde karşılık verdiler. Diyarbakır’ın dinamik bir kent olduğunu ifade eden Baydemir, “Kentimizde sürekli bir hareketlilik, bir aktivite var” dedi.

BÜYÜK TURİZM POTANSİYELİ VAR

Baydemir hedeflerinin Diyarbakır’ı tüm Ortadoğu coğrafyasının kültür, sanat, turizm ve ticaret kenti haline dönüştürmek olduğunu kaydederek, “10 yıl önceki Diyarbakır’ı şimdiki Diyarbakır’la mukayese ettiğimizde pozitif manada çok hızlı bir gelişim gözlemliyoruz. Yılda en az 10 tane fuar gerçekleştiriyoruz. Bu fuarlarımıza Ortadoğu’dan pek çok ülke ve kentten temsilciler katılım gösteriyorlar” dedi. Diyarbakır’ın hem inanç turizmi açısından hem de kültür turizmi açısından büyük bir potansiyel olduğunu ifade eden Baydemir, Diyarbakır’a dair dünya çapında bir farkındalık örgütlemeye çalıştıklarını söyledi.

SURLAR İÇİN DESTEK İSTEDİ

Baydemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyarbakır, bir inanç merkezi; Ulu Camisi, camileriyle, Meryem Ana Kilisesi’yle, Surp Giragos Kilisesi’yle… Diyarbakır 8 yıllık bir çalışma sonrasında avam yönetimini ve Koruma Amaçlı İmar Planını oluşturmayı başardı. Şimdi UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine girmeye aday. Şüphesiz ki 2013 yılı Diyarbakır Surları Yılı olsun kampanyası şu anda güçlü bir şekilde sürdürülmektedir.”

Baydemir, “Dünyanın dört bir yanında bulunan Süryani kardeşlerimizden de Diyarbakır Surları Kültürel Miras Listesine girmesi için destek bekliyoruz” diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ( Demokrat Haber )