Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Sur, Cizre ve Nusaybin’de halkla dayanışma amacıyla düzenlenecek bayram etkinliklerine katılım çağrısı yapılan açıklamada, “Ramazan bayramının, Ulusal Birliğimize, halklarımızın kardeşliğine, Tüm Ortadoğu’da demokratik bir barışa, adalete ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz. Bu duygu ve inançla halkımızın ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan bayramını kutluyor, tüm halkımızı; kurumlarımızın, Sur, Nusaybin, Cizre vb. kentlerimizdeki halkımızla dayanışma amaçlı düzenledikleri bayram etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz” denildi.

DTK’nın açıklaması şu şekilde:

“ Zorlukların, sıkıntıların ve baskıların doruğa çıkartıldığı koşullarda, mübarek Ramazan Bayramını kutluyoruz. Bayramlar, acıda, kederde, tasada ve sevinçte ortaklaşma ve barış adına yaşadığımız ve yaşattığımız ortak değerimizdir. Halkımız, hep yaşadığı gibi, bu bayramı da büyük bir yıkım ve kırıma maruz kaldığı koşullarda yaşamak zorunda bırakılmıştır. Her türlü zulme ve baskıya rağmen, yaşamdaki direngenliği ile güzel, anlamlı ve doğru olanı yaşamasını bilen halkımızın, bu mübarek Ramazan bayramını da özüne, anlamına ve güzelliğine uygun biçimde yaşayacağına inanıyoruz.

Yaşadığımız bütün sıkıntılara rağmen; Ramazan bayramının, Ulusal Birliğimize, halklarımızın kardeşliğine, Tüm Ortadoğu’da demokratik bir barışa, adalete ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz. Bu duygu ve inançla halkımızın ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan bayramını kutluyor, tüm halkımızı; kurumlarımızın, Sur, Nusaybin, Cizre vb. kentlerimizdeki halkımızla dayanışma amaçlı düzenledikleri bayram etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.”