Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde öğrenciler arasında bir süredir yaşanan gerginlik bugün had safhaya ulaştı. Çevik Kuvvet polisleri Fakülte'ye girdi.

Bugün ülkücü olduğu belirtilen bir grup öğrenci, fakültenin orta bahçesinde bulunan öğrencilere taş ve sopalarla saldırdı; diğer gurubun karşılık vermesiyle olay büyüdü.

Bu gelişmeler üzerine çevik kuvvet polisi fakülte çevresinde önlem aldı.

Fakülte yönetimi eğitim öğretime beş gün ara verdiğini açıkladı. Yazılı açıklamada şöyle:

"30 Kasım 2012 tarihinde çıkan öğrenci olayları nedeniyle Fakültemiz 30 Kasım 2012 günü 13:00'ten itibaren, 07 Aralık 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar tatil edilmiştir. 30 Kasım 2012 günü öğleden sonra yapılacak olan ara sınavlar ilan edilecek ileriki bir tarihte yapılacaktır."

Bugün sınavları olan öğrenciler kapıdan alınmadı. Görgü tanıkları olaylarda yaralanınların olduğunu, Fakülteye ambulansların girip çıktığını bildirdi.

EĞİTİM-SEN: FAŞİSTLER DUVARDAN ATLAYIP SATIRLARLA ÖĞRENCİLERE SALDIRIYOR

DTCF'de öğrencilere yönelik saldırılar devam ederken Eğitim Sen üyesi Turhan Culha konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Güvenlik ve polisin gözü önünde nasıl oluyor da bu faşist grup duvardan atlayıp satırlarla öğrencilere saldırıda bulunabiliyor?" diye sordu.

Eğitim Sen olarak öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Culha, "Güvenlik ve polisin gözü önünde nasıl oluyor da bu faşist grup duvardan atlayıp satırlarla öğrencilere saldırıda bulunabiliyor?" diye sordu. (bianet/anf/fotoğraflar: sendika.org)