Demokratik Suriye Güçleri (DSG), ÖSO bölgesine geçtiği açıklanan sözcüleri Telal Silo’ya ilişkin internet sitesinde açıklama yaptı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, DSG, Telal Silo’nun bir süre önce istifa ettiğini ve çocuklarının Türkiye tehdidi altında olduğu öne sürdü.

Açıklamada, Telal Silo’nun uzun bir süredir güçleri içinde çalışmalar yürüttüğünü, bir dönem DSG sözcülüğünü yaptığını hatırlatarak, bir süre önce istifasını sunduğunu duyurdu.

Açıklamada, Telal Silo’nun çocuklarının bir süredir Türkiye tehdidi altında olduğu öne sürülürken "Silo’nun kendi rızasıyla mı yoksa kaçırılarak mı ÖSO bölgesine geçirildiği" noktasında araştırmalarının devam ettiği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Sözcüsü Telal Silo, DSG'den ayrılarak Türkiye'ye geçti. Telal Silo'nun Cerablus'taki cihatçı gruplara teslim olduktan sonra Türkiye'ye geçtiği öne sürüldü.

Türkmen kökenli Telal Silo, 2013'te Halep'in kuzeyinde Selçuk Tugayı'nı kurmuştu. Bir süre Türkiye'den destek alan grup, 2015'te Devrimciler Ordusu'na (Ceyş'ül Suvar) katılarak Suriye Demokratik Güçleri içerisinde yer almıştı.

ABD öncülüğündeki IŞİD'le Mücadele Koalisyonu, Silo'nun DSG'den ayrıldığından haberdar olduklarını söyledi ancak ayrılığın nedenine ilişkin soruya yanıt vermedi. Reuters'ta yer alan haberde Silo'nun DSG'den ayrılışının bölgedeki Arap aşiretleriyle DSG arasındaki hoşnutsuzluğun arttığı bir dönemde geldiği vurgusu yapıldı.

ÖSO Sözcüsü İbrahim el İdlibi, Telal Silo'nun ÖSO güçleriyle gizlice koordinasyon halinde olduğunu ve Cerablus'a geçtikten sonra Türkiye'ye götürüldüğünü söyledi.