21 gündür süren Kobanê çevresindeki stratejik noktalardan süren çatışmaların bugün ilçe merkezinde yoğunlaşmasıyla birlikte Türkiye’deki Kürtler ve demokratik güçler sokaklara indi. Sınırdaysa çok sayıda ölü ve yaralı Suruç Devlet Hastanesi’ne taşınmaya başladı.

İzmir’den Suruç Devlet Hastanesi’ne gönüllü görevli olarak gelen Prof. Dr.Cem Terzi İMC TV yayınına katıldı.

Terzi, gece 12 itibariyle hastaneye çok sayıda ölü ve çoğu ağır olmak üzere çok sayıda da yaralı getirildiğini belirterek duyarlı yetkilileri ve kamuoyunu bugünden harekete geçmeye çağırdı.

“Ameliyattan buraya konuşmaya geldim, çığlık olmak için. Hemen müdahale edilmeli, yarın çok geç olabilir. Akan kanı durdurmak gerekiyor. Burada bir katliama tanıklık ediyoruz

“Son bir saatte hastaneye getirilenler arasında sadece savaşanlar değil, siviller ve muhtemelen kaçarken hedef olanlar da yaralı olarak getirildi. Beyin cerrahına, mekanik vantilatöre ihtiyaç var. Maalesef başından yaralı olanları Urfa’ya göndermek zorunda kalıyoruz.”

9 CENAZE VE 40 YARALI

Dicle Haber Ajansı (DİHA) ise 9 cenaze ve 40 yaralının Kobani sınırından alındığını ve cenazelerin otopsi için Urfa Adli Tıp Kurumuna götürüldüğünü, yaralıların ise Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti.