Gezi Direnişi’nde geçen yıl 2 Haziran gecesi polisler ve eli sopalı kişiler tarafından dövüldükten sonra komaya giren ve 38 gün yaşam mücadelesi veren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün üzerinden tam 1 yıl geçti.

Ali İsmail, bugün Antakya’da düzenlenecek törenlerle anılacak. Ali İsmail’in Ekinci Mahallesi’ndeki anıtmezarı saat 18.30’da ziyaret edilecek, saat 20.30’da ise Defne Sümerler Amfi Tiyatro’da bir konser düzenlenecek. Konsere, İlkay Akkaya, Hilmi Yarayıcı, Pınar Aydınlar, Tolga Sağ, Mesreh El Emeh Kaldırım Müzik Topluluğu ve oyuncu Barış Atay da destek verecek.

Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Gezi Direnişi'nde geçen 2 Haziran gecesi Eskişehir'de polis ve eli sopalı kişiler tarafından darp edilerek komaya girdi. Darp edildikten sonra gittiği hastanede ilk tıbbi müdahaleyi ancak 20 saat sonra alabilen Ali İsmail Korkmaz, 38 gün hastanede yaşam mücadelesi verdikten sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde hayatını kaybetti.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak, 5'i tutuklu 8 sanık hakkında "suç kastıyla kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Ali İsmail Korkmaz’ı tedavi için geldiği hastanede, beyin cerrahisi servisine değil, ortopedi servise yönlendirdiği için beyin kanamasını tespit edemeyen ve gence kas gevşetici yazarak geri gönderen Dr. Hasan Gülcü hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. 12 Mayıs'ta Kayseri'de görülen son duruşmada, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedilirken, duruşma 14 Temmuz'a ertelendi.