Dolmabahçe Sarayı’ndaki nöbet kulübesinde görevli polislere iki adet el bombası atıp, rastgele ateş eden Fırat Ö.’nün bu saldırıyı yapacağı günler önce Twitter üzerinden duyurulmuş.

diken.com.tr’de yer alan habere göre, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı önündeki saldırıyı yapan kişinin 30 yaşlarında, bilinen bir “terör örgütü” üyesi olduğunu ve 2003-2006 yılları arasında cezaevinde yattığını açıkladı. Ancak olayla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı ve Twitter’da ‘Fedakar_kisi‘ adlı kullanıcının 12 Aralık 2014’te böyle bir saldırının gerçekleşeceğine dair uyarı mesajları yazdığı görüldü.

Saldırının ardından Twitter’da “FIRAT ÖZÇELİK in Eylem yapacağını Günler önceden söyledim ve emniyeti de Uyardık! Bazıları Cezaevinde diyordu (!)” mesajını paylaşan ‘Fedakar_kisi‘ adlı kullanıcının günler önce yaptığı uyarı şöyle:





Öte yandan saat 18:30’da sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Fırat Ö.’nün polis arabasından çıkarken, “Yaşasın Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi” diye slogan attı.

Zanlının, kontrol amacıyla 1. Blok’ta bulunan Beyin Cerrahisi Bölümü’ne sevk edildiği öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER: 

'Berkin'in hesabı sorulacak' sloganı attı iddiası

Dolmabahçe Sarayı'na silahlı saldırı girişimi